Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας»

Απλήρωτοι έμειναν οι εργαζόμενοι της Χ.Κ. Τεγόπουλος. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας» (Χ.Κ. Τεγόπουλος), η επιχείρηση αδυνατεί να καταβάλλει την εξόφληση του Ιουλίου.

Προς τούτο, ορίσθηκε γενική συνέλευση των εργαζομένων την Τετάρτη στις 15.00.
Η λήψη νέου δανείου είναι πρόκριμα για την πληρωμή των εργαζομένων και για τη βιωσιμότητα της εφημερίδας. Σήμερα, όσοι είχαν υπογράψει για τη χορήγηση της θερινής άδειάς τους, έλαβαν μόνο το σχετικό επίδομα.

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Άμεσος κίνδυνος για τις μικρές επιχειρήσεις εκτυπώσεων - εκδόσεων

Του Νικήτα Ζαραβίνου
Μέλους του Δ.Σ. του ΒΕΑ
και Γεν. Γραμματέα του ΣΕΜΕΕ

Στον κλάδο των εκτυπώσεων η κρίση έχει από την αρχή εμφανιστεί με κάθετη πτώση των εργασιών. Η άμεση μείωση των διαφημίσεων οδήγησε πολλές μικρές εκδόσεις που στηρίζονταν σε αυτές να διακόψουν και να αφήσουν στην ανεργία πολλές επιχειρήσεις εκτυπώσεων και ηλεκτρονικής επεξεργασίας.

Τώρα, μεσούσης της κρίσης, πέρα από τα γενικά φορολογικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, πέρασε στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και ένα ειδικό μέτρο εναντίον του περιοδικού και κλαδικού τύπου που εφαρμοζόμενο θα οδηγήσει σε πραγματικό αφανισμό τον κλάδο εκδόσεων – εκτυπώσεων.

Πρόκειται για το άρθρο 48 του εφαρμοστικού νόμου 3986/11 (ΦΕΚ 152 Α/1-7-2011) που προβλέπει ότι με απόφαση του Υπουργού στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας – Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και του Υπουργού Οικονομικών καθορίζεται το ειδικό τιμολόγιο διακίνησης του ημερήσιου και περιοδικού τύπου των εκδοτών, ο ανώτατος αριθμός των φύλλων κάθε έκδοσης που δύνανται να διακινούνται ταχυδρομικά με το μειωμένο αυτό τιμολόγιο και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την υπαγωγή των εκδοτών στο ειδικό τιμολόγιο. Ο νόμος όρισε ως έναρξη της νέας διάταξης την 1η Αυγούστου 2011 αλλά μέχρι που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε εκδοθεί σχετική απόφαση.

Σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες πληροφορίες για κάθετη περικοπή των κονδυλίων που διατίθενται στην Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας – Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης για τα κλαδικά έντυπα, το άρθρο αυτό εφαρμοζόμενο θα οδηγήσει άμεσα σε τεράστια αύξηση των ταχυδρομικών τελών μέχρι και διακοπή της ατέλειας των ΕΛ.ΤΑ. στα περισσότερα κλαδικά περιοδικά με παράλληλη μείωση του αριθμού των περιοδικών που θα τυγχάνουν της ατέλειας καθώς και με παρεμβολή μεγάλων γραφειοκρατικών εμποδίων απόκτησης της ατέλειας για νέες εκδόσεις.

Σήμερα τα περισσότερα κλαδικά περιοδικά και ο μικρός έντυπος λόγος σωματείων και οργανώσεων μόλις επιβιώνουν στην έκδοση, ενώ πολλά έχουν κλείσει ή βρίσκονται στα πρόθυρα του κλεισίματος. Η οποιαδήποτε αύξηση των ταχυδρομικών τελών τα οδηγεί ευθέως σε κλείσιμο. Με τα νέα μέτρα θα πληγούν ολόκληροι κλάδοι.

Οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες του μέτρου αυτού θα είναι τεράστιες αφού θα σημάνουν:
· Μείωση εργασιών στον κλάδο εκτυπώσεων με άμεσο κίνδυνο κλεισίματος πολλών επιχειρήσεων.
· Μείωση εργασιών των εργαστηρίων ηλεκτρονικών εργασιών, μακετών κλπ.
· Αύξηση τους κόστους διαφημίσεων στα περιοδικά με συνέπεια την αύξηση της ανεργίας για εκατοντάδες διαφημιστές και εργαζόμενους στον κλάδο αυτόν.
· Ανεργία για εκατοντάδες δημοσιογράφους.
· Μείωση εργασιών περιφερειακών κλάδων όπως η σακουλοποίηση, η μεταφορά των εντύπων και οι ίδιες οι εργασίες των ΕΛΤΑ.
· Μείωση δημόσιων εσόδων από έμμεσους και άμεσους φόρους.
· Μείωση εσόδων ασφαλιστικών ταμείων.
· Κατάργηση της έγκυρης πληροφόρησης χιλιάδων επαγγελματιών, καταναλωτών και πολιτών από το κλείσιμο μεγάλου μέρους των εντύπων.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα έντυπα των σωματείων θα χάσουν την ατέλεια η οποία θα δίδεται μόνο σε ιδιωτικές εταιρείες που έχουν αποκλειστικό αντικείμενα εργασιών την έκδοση εντύπων, αποκλειομένων των σωματείων και άλλων φορέων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άμεση συγκέντρωση των εργασιών σε λίγες μεγάλες επιχειρήσεις και σε μονοπώληση του κλάδου. Η δεσπόζουσα θέση αυτών των επιχειρήσεων και η διαπραγματευτική τους ισχύ έναντι των ΕΛ.ΤΑ. για ειδικές συμφωνίες διεκπεραίωσης θα είναι καταλυτική. Η συνέπεια θα είναι να δεχτούν ισχυρό πλήγμα οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις εκδόσεων – εκτυπώσεων και η απώλεια της ανεξάρτητης έκδοσης πολλών κλαδικών και περιοδικών εκδόσεων.

Φαίνεται πως στα κυβερνητικά κλιμάκια μπροστά το άγχος να εξασφαλίσουν έσοδα για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και του χρέους, επέλεξαν μειώσουν τις δαπάνες σε έναν τομέα χωρίς να υπολογίσουν ότι στην πράξη αυτό θα μειώσει σημαντικά τα πραγματικά έσοδα του κράτους από την μείωση της οικονομικής δραστηριότητας που θα σημειωθεί.

Προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, τόσο για σειρά από κλάδους όσο και για τα ίδια τα δημόσια έσοδα, η κυβέρνηση πρέπει να αναθεωρήσει την θέση της και να συνεχίσει την παροχή της ατέλειας προς τις κλαδικές και περιοδικές εκδόσεις.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

Προκλητική εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά η εργοδοσία στον κλάδο του Τύπου και Χάρτου καθώς στην προχτεσινή, τρίτη κατά σειρά, συνάντηση με την ταξική Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου για την υπογραφή των κλαδικών ΣΣΕ τηςΚυτιοποιίας - Χαρτοποιίας, πρότεινε μηδενικές αυξήσεις. Επιπλέον, η εργοδοσία ζήτησε για την ΣΣΕ της Χαρτοποιίας την αφαίρεση δυο κλιμακίων.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει αυτή τη στάση της εργοδοσίας και δηλώνει ξεκάθαρα ότι «τίποτα δεν παραχωρούμε από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, που είναι και τα ελάχιστα στις σημερινές συνθήκες που με κόπο και αγώνα καταφέραμε να αποσπάσουμε τα προηγούμενα χρόνια». Μέσα σε αυτό το κλίμα, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η εργοδοσία στις επιχειρήσεις ΠΑΚΟ και ΜΕΛ πιέζει, εκβιάζει, τρομοκρατεί τους εργαζόμενους απαιτώντας την κατάργηση των ΣΣΕ.

«Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, υπογραμμίζει, δυο δρόμοι υπάρχουν. 'Η θα υποταχθούμε στις επιδιώξεις τους, οπότε η κατάσταση θα γίνει πολύ χειρότερη, η εκμετάλλευση θα γνωρίσει νέες δόξες, ή θα ακολουθήσουμε τον τίμιο και δίκαιο δρόμο της αντίστασης, της διεκδίκησης, του οργανωμένου ταξικού αγώνα για τα δικαιώματά μας». Η Ομοσπονδία έχει επιλέξει και βαδίζει το δεύτερο δρόμο και σε αυτή την κατεύθυνση το επόμενο διάστημα θα δώσει τη μάχη της ενημέρωσης και της οργάνωσης των εργαζομένων για να απαντήσουν το επόμενο διάστημα με κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ.

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | Οικονομική τακτοποίηση μελών

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε δρομολογήσει την ανανέωση του μητρώου των μελών
και την οικονομική τακτοποίηση όλων των μελών της ΕΓΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι μέσω των συνδρομών, που είναι και Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΠΟΡΟΣ που έχουμε, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα τακτικά έξοδα και να προγραμματίσουμε τις μελλοντικές δράσεις μας, ειδικότερα εκείνες που έχουν οικονομικό κόστος.
Σταθερός στόχος μας είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών της Ένωσης προς τα μέλη της
και για τη πραγματοποίησή του είναι απαραίτητη η έγκαιρη καταβολή των συνδρομών.

Έχουμε θέσει έναν ορίζοντα για την οικονομική τακτοποίηση των μελών,
μέχρι τις 20 Ιουλίου 2011.

Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν λάβει την προσωπική επιστολή για τις οικονομικές τους εκκρεμότητες μπορούν να τη ζητήσουν στο subscription@gda.gr.

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους
Το Δ.Σ. της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας

1ος Διαγωνισμός Ετικέτας

Το περιοδικό All Pack Hellas προκηρύσσει τον “1ο Διαγωνισμό Ετικέτας” “Gold Label Awards 2011” σε συν-διοργάνωση με την Helexpo στο πλαίσιο της έκθεσης PRIVATE LABEL. Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους σχεδιαστές και δημιουργούς ετικετών, στους παραγωγούς ετικετών και στους σπουδαστές.
Υποβολή συμμετοχών μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2011

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Το δρόμο της συνεργασίας επέλεξαν οι διαφημιστικές εταιρείες

Να συνεργαστούν, αποφάσισαν οι διαφημιστικές εταιρείες σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την υπόθεση Alter.

Το δρόμο της συνεργασίας φαίνεται πως επέλεξαν οι διαφημιστικές εταιρείες, στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει στηναγορά η υπόθεση Alter.
Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της Ένωσης Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδας, συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με θέμα τις απαιτήσεις διαφημιστικών εταιρειών από τον τηλεοπτικό σταθμό και την εξέταση του ενδεχομένου περαιτέρω ενεργειών. Στη συζήτηση συμμετείχε το σύνολο σχεδόν της αγοράς διαφήμισης και φυσικά όλες οι εταιρείες που εμπλέκονται στο θέμα του Alter.

Έγκληση για απιστία

Έγκληση εναντίον του πρώην γενικού διευθυντή της Πέτρου Βενέτη με την κατηγορία της απιστίας, υπέβαλε η διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett.

Παράλληλα, ενημερώνει πως μετά τη διεξαγωγή περαιτέρω έρευνας, παρουσιάστηκε η διοίκηση της Εταιρείας να έχει εμπλακεί σε ορισμένες μη εξουσιοδοτημένες και παράνομες πρακτικές. Κατόπιν τούτου, υποχρεώθηκε να απομακρύνει τον Πέτρο Βενέτη από την θέση του γενικού διευθυντή της Εταιρείας με άμεση ισχύ και υπέβαλε έγκληση εναντίον του για απιστία. Εκτός αυτού, διατηρεί το δικαίωμα να στραφεί δικαστικά εναντίον οποιουδήποτε τρίτου που συμμετείχε ή ενεπλάκη με τον οποιονδήποτε τρόπο στις πρακτικές αυτές.

Γεμάτη πετρέλαιο η Ελλάδα μας


Είναι ηγέτης ο γιωργάκης, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;;;;


Είτε το θέλετε, είτε όχι, οι Έλληνες ήταν, είναι και θα είναι, οι απόγονοι των Θεών. Οι Έλληνες, ανακάλυψαν και έδωσαν απλόχερα σε όλα τα ανθρώπινα φύλλα, τον πολιτικό πολιτισμό. Η χώρα μου πτώχευσε οικονομικά, διότι φροντίσατε εσείς, μαζί με τους δικούς μας εφιάλτες, ανθέλληνες, εθνοπροδότες να γίνει αυτό, για να μπορείτε χωρίς αντίσταση να κλέψετε ότι πλούτο διαθέτει.

«φέσια» και στη ΔΕΗ

Οι απλήρωτοι προς τη ΔΕΗ λογαριασμοί έφταναν στα 420 εκατ. ευρώ (από 330 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι), αυξήθηκαν δηλαδή κατά 30%, ενώ αντίστοιχα προβλήματα με «φέσια» αντιμετωπίζουν και οι εναλλακτικοί πάροχοι. Από το ποσό αυτό, 100-110 εκατ. ευρώ θεωρούνται επισφάλειες καθώς πρόκειται για καθυστερήσεις άνω του εξαμήνου και αφορούν 190.000 νοικοκυριά ή μικρές επιχειρήσεις.

421 οφειλέτες του ΙΚΑ με χρέη πάνω από ένα εκατομμύριο

Τα ραβασάκια - ειδοποιήσεις χρεών σε 421 οφειλέτες του ΙΚΑ με χρέη πάνω από ένα εκατ. έκαστος στάλθηκαν και πλέον οι παραλήπτες έχουν διορία 5 ημερών για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Σε αντίθετη περίπτωση, όπως ανακοίνωσε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα τεθούν αυτόματα σε εφαρμογή με τη λήξη του 5μέρου, τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

είναι χειρότερο και από τους νεκρούς

Το Στρατηγικό Σχέδιο για τη Βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Γιώργος Κανελλαΐδης. Επεσήμανε το γεγονός ότι κάθε χρόνο 3.000 Έλληνες μένουν ανάπηροι εξαιτίας τροχαίων ατυχημάτων «και αυτό ίσως καμιά φορά είναι χειρότερο και από τους νεκρούς».

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Καταρρέει ο θεσμός της προσωποκράτησης για χρέη προς το Δημόσιο

Καταρρέει ο θεσμός της προσωποκράτησης για χρέη προς το Δημόσιο καθώς η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικράτειας έκρινε ότι παραβιάζει διατάξεις του Συντάγματος που προβλέπουν ως πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας την προσωπική ελευθερία.
Η απόφαση που ελήφθη, κεκλεισμένων των θυρών, με συντριπτική πλειοψηφία (24-3) και αναμένεται να δημοσιευθεί τον επόμενο μήνα, δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση την επιβολή του επαχθούς μέτρου της προσωποκράτησης, ακόμη και αν ο οφειλέτης του Δημοσίου έχει τη δυνατότητα να καταβάλει τα χρέη του.
Οι δικαστές επισημαίνουν ότι το Σύνταγμα ανέχεται τη στέρηση της προσωπικής ελευθερίας αλλά με την προϋπόθεση ότι είναι λογικώς αναγκαία για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.
Και τέτοιοι λόγοι δημόσιου συμφέροντος είναι αυτοί που προβλέπονται από τον ποινικό κωδικα (παραβίαση της προθεσμίας καταβολής των χρεών προς το Δημόσιο και τα ΝΠΔΔ).
Είναι, όμως, εντελώς διαφορετικό το ζήτημα της στέρησης της προσωπικής ελευθερίας, όχι ως ποινή για αποδοκιμαστέα κοινωνική συμπεριφορά, αλλά ως διοικητικό μέτρο που αποβλέπει στην άσκηση πίεσης για την εξόφληση χρημάτων, τα οποία δεν έχει ή δεν μπορεί το Δημόσιο να αποδείξει ότι έχει ο οφειλέτης.
Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται καν θέμα εφαρμογής της αρχής της αναλογικότητας, διότι αυτή προϋποθέτει ότι τόσο ο σκοπός όσο και τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την επίτευξή του είναι κατ' αρχήν θεμιτά. Ο θεσμός, όμως, της προσωποκράτησης απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση.

Οι εργοδότες δεν είναι υποχρεωμένοι να επαναπροσλάβουν τον απολυθέντα εργαζόμενο

Η πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου δεχόμενη τόσο την εισήγηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, όσο και του αρεοπαγίτη Α. Αθηναίου αποφάνθηκε ότι οι εργοδότες δεν είναι υποχρεωμένοι να επαναπροσλάβουν τον απολυθέντα εργαζόμενο, εκτός εάν η απόλυση του κριθεί καταχρηστική από τα δικαστήρια.
Επίσης το Εφετείο απέρριψε τα αιτήματα του εργαζομένου να τον επαναπροσλάβει ο εργοδότης στη θέση που είχε πριν την απόλυσή του ή σε παρεμφερή ή ομοειδή θέση. Η Ολομέλεια τάχθηκε με την άποψη του Εφετείου και απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του εργαζόμενου.

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Τυπογραφείο Δανιήλ

Παράδοση εντύπων από τον Παντελή Δανιήλ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Στην πρώτη γραμμή για την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων

Εντείνει τη δραστηριότητά της η ταξική Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, με περιοδείες και συζητήσεις εργαζόμενο τον εργαζόμενο, για την οργάνωση της πάλης του κλάδου και την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Τις τελευταίες ημέρες, οι ταξικές δυνάμεις «οργώνουν», στην κυριολεξία, τον κλάδο και έχουν πραγματοποιήσει συσκέψεις σε μια σειρά από εργασιακούς χώρους, όπως στις εταιρείες ΒΛΑΧΟΣ, ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, INTERTRADE, ΣΚΑΓΙΑΣ, ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΤΡΟΝ και ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ.

Στο ίδιο πλαίσιο, στις αρχές της βδομάδας, έγινε σύσκεψη συνδικαλιστών, μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας, όπου σημειώθηκε η ανάγκη να παρθούν μέτρα για την παραπέρα οργάνωση του κλάδου. Βασικό θέμα συζήτησης των ταξικών δυνάμεων με τους εργαζόμενους, είναι το πλαίσιο της Ομοσπονδίας, για τη συνέχιση του αγώνα το αμέσως επόμενο διάστημα, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης, απαιτώντας την άμεση υπογραφή των ΣΣΕ. Οι εργαζόμενοι - προκύπτει απ' τις συζητήσεις - κατανοούν πως βρίσκονται αντιμέτωποι με μια επίθεση που στόχο έχει την ίδια τους τη ζωή, τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων και το σταδιακό πέρασμα στις ατομικές.

Αυτό που έρχεται θα είναι ακόμα πιο καταστροφικό

Σε πτώχευση βρίσκεται και η αγορά, παρασυρόμενη από τη δίνη του δημόσιου χρέους. Οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά οφείλουν 760 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 408 δισ. ευρώ είναι η "φούσκα" των μεταχρονολογημένων επιταγών. Το "εσωτερικό" χρέος είναι υπερδιπλάσιο του κρατικού, το οποίο ανέρχεται στα 355 δισ. ευρώ.
Αυτό αποκαλύπτουν στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Ρε μπράβο κ. πρωθυπουργέ. !!!!

Βλέποντας όλους αύτούς τους νεαρούς άγανακτισμένους να εκφράζονται μέ μολότωφ και τελευταία πετώντας αύγά και γιαούρτια στους πολιτικούς  ΒΛΕΠΩ.!!
ΒΛΕΠΩ αγράμματα παιδιά,  έτσι ξέρουν . Αύτά έμαθαν στα σχολεία.
Οσο για εσάς κ. Παπανδρέου γιατί δυσανασχετείτε γιατί ύποκρίνεστε ; για τις πράξεις τους ;
Δεν νομίζετε οτι φέρνετε ευθύνη για την κατάντια τους ;  Το κόμμα σας και οί ίδέες σας δεν είναι ο άρχιτέκτων αύτής της κατάντιας ; Εσείς δεν είσασταν και Υπουργός  Παιδείας ; 
Εγώ δεν βλέπω την κόρη σας κ. Παπανδρέου ή τα παιδιά των ύπόλοιπων πολιτικών να διαμαρτύρωνται και να καταστρέφουν. ....Εχουν άνατροφή. !!!
Σπουδάζουν σε ίδιωτικά σχολεία, και σε ίδιωτικά Πανεπιστήμια  Εξωτερικού. ...Η μήπως κάνω λάθος ;
 
κ. Παπανδρέου σας άκουσα να δηλώνεται σε ξένα ΜΜΕ οτι ο κρατικός μηχανισμός της Ελλάδας πάσχη από διαφάνεια. ......Ρε μπράβο κ. πρωθυπουργέ. !!!!
Δεν έχετε καταλάβη, δεν έχετε συνειδητοποιήση άκόμα οτι εσείς είστε ή κεφαλή αύτού του κρατικού μηχανισμού ;  
Στις 15 ιουλίου σε δηλώσεις σας στην  Κώ είπατε οτι η Ελλάδα μας κάνη ύπερήφανους. 
ΑΛΗΘΕΙΑ   η Ελλάδα μας κάνη ύπερήφανους.!!!!!!   Αλλά  ΟΧΙ  οι πολιτικοί  ΗΓΕΤΕΣ  ΤΗΣ .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 Peter  Triantafyllos  Toronto 

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

‘Οpen Mind’ open house από τη Forlabels

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση OPEN MIND που διοργάνωσε η εταιρία Forlabels στις εγκαταστάσεις της, στο Σχηματάρι Βοιωτίας, με στόχο να ενημερώσει τους πελάτες και συνεργάτες της για τις νέες λύσεις και δυνατότητες που προσφέρει στον τομέα της αυτοκόλλητης ετικέτας και των εφαρμογών συσκευασίας και παράλληλα να γιορτάσει τα 25 χρόνια της στην αγορά. 

Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί και παρευρέθηκαν πελάτες, συνεργάτες, φίλοι της εταιρίας, αλλά και εκπρόσωποι των διαφημιστικών εταιριών, των Μέσων Επικοινωνίας και του επιχειρηματικού κόσμου. Στο διήμερο που διήρκεσε η εκδήλωση, παρουσιάστηκε η ιστορία, η φιλοσοφία της εταιρίας, καθώς και οι νέες καινοτόμες και διαφορετικές λύσεις που προσφέρει η εταιρία και που δημιουργούν νέες ευκαιρίες για τα προϊόντα των πελατών της.
Στην εκδήλωση λειτούργησε και έκθεση προϊόντων πελατών με ιδιαίτερο χαρακτήρα επικοινωνίας και συσκευασίας, που παρουσίαζε όλες τις νέες δυνατότητες σε αυτοκόλλητες και θερμοσυρρικνούμενες ετικέτες (sleeve), εύκαμπτα υλικά, εκτυπώσεις με μεταβλητά στοιχεία, μεταλλικά εφφέ και qr codes κλπ. που μπορούν να διαφοροποιήσουν ένα προϊόν στο ράφι. Στόχος της εκδήλωσης OPEN MIND ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες να αλλάξουν την εικόνα που είχαν μέχρι σήμερα για τη συσκευασία και να δουν με «ανοιχτό μυαλό» και ανοιχτούς ορίζοντες το μέλλον των προϊόντων τους.

Ο νεοΕλληνας

Μια ακόμα δημοσκόπηση δημοσιεύεται σήμερα, της εταιρείας VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα». Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 29,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 25,5%, το ΚΚΕ με 13%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 4%. Η δημοσκόπηση δίνει Βουλή με έξι κόμματα, ενώ η αποχή εμφανίζεται αυξημένη κατά 4 μονάδες μέσα σε ένα μήνα. Σε ό,τι αφορά τα άλλα κόμματα, η Δημοκρατική Αριστερά φέρεται να λαμβάνει 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2%, η Χρυσή Αυγή 1,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1% και το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών 1%. 5,5% παίρνουν τα «λοιπά» κόμματα, ενώ η αποχή, τα άκυρα και τα λευκά συγκεντρώνουν συνολικά 38,6%.

Ζητώ συγνώμη. Δεν αντέχω άλλο

"Ζητώ συγνώμη. Δεν αντέχω άλλο. Χρωστάω στις τράπεζες, στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ...", έγραφε μεταξύ άλλων στο ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε 58χρονος επιχειρηματίας από τη Χερσόνησο, ο οποίος χθες το πρωί βρέθηκε απαγχονισμένος στην αυλή του σπιτιού του. Ο άτυχος άνδρας, πατέρας δύο γιων, Τα οικογενειακά και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, είχαν καταβάλει την ψυχολογία του. Ο 58χρονος απογοητευμένος από τα χρέη, πέρασε το σχοινί από ένα σίδερο που ήταν καρφωμένο στον τοίχο της αυλής και έδωσε τέλος στη ζωή του.

Aυτόφωρο και ποινές φυλάκισης

Πάνω από 5.000 ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο, σημαίνουν αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης, από την 1η Αυγούστου. Σύμφωνα με ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών όσον αφορά στα μέτρα του πρόσφατου φορολογικού νόμου με τις ποινές για φοροδιαφυγή και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο.

Στην Ελλάδα ο μ@λ@κ@ς πάντα παραμένει μ@λ@κ@ς

ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Εκτελεστική Γραμματεία του Κόμματος:
Α. Σαμαράς: Εκλογές «αύριο», θα κυβερνήσουμε «μεθαύριο»


Αποπροσανατολιστικά πυροτεχνήματα σε ένα σύστημα σάπιο ως το μεδούλι


ΟΛΟΙ, ΣΕ Ε.Ε,ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ--Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ!!!
-ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΟΝΤΑΡΑΝ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΟΥΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΕΞΩ!!!

ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...
ΟΤΑΝ ΤΟΜΣΕΝ,ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΩΣ "ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΞΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ,ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΜΕΝΩΜΕΝΟ...ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ.
--Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΚΟΥΜΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ


Δραστική αύξηση του AIDS και της ηπατίτιδας Β και C, ιδιαίτερα στην Αθήνα, διαπιστώνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. 


Οι κρουαζιέρες με το πράσινο πλοίο «Μάσα-μπούκα» τελείωσαν οριστικά. Από δω και πέρα, το πλοίο μετονομάζεται σε «Άρπα και Φύγε» με καπετάνιο πάντα τον γνωστό σε όλους ΓΑΠ και πλήρωμα κομματόσκυλων μισθοφόρων

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Καταρρέουν τα προσχήματα

Πάνω από 80 εργαζόμενοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι στα κτίρια του Πήγασου (Έθνος, Ημερησία, Goal κ.α.) διαμαρτυρόμενοι ενάντια στις στοχευμένες πολιτικές-συνδικαλιστικές απολύσεις που έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα ο υπερεργολάβος Μπόμπολας και στην τρομοκράτηση των εργαζομένων ώστε να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας. Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρόμενοι απαιτούν την άμεση ανάκληση των απολυμένων και την παύση της "διαδικασίας" υπογραφής ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν εισέλθει στο κτίριο, καλώντας και τους άλλους εργαζόμενους του ομίλου να αντισταθούν στην εργοδοτική τρομοκρατία του Μπόμπολα. Ο τελευταίος, πανικόβλητος κάλεσε την προστάτιδα των εργοδοτών ΕΛ.ΑΣ και μια κλούβα με ΥΜΕΤ έχει καταφτάσει έξω από το κτίριο.

ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΑΕΒΕ

Τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Ναυπλίου, πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου και της εργοδοσίας της εταιρείας επεξεργασίας χάρτου Ι. Κοτσώνης ΑΕΒΕ για τα προβλήματα που προκύπτουν για τους εργαζόμενους, εξαιτίας της μετεγκατάστασης της επιχείρησης.

Πρόσφατα, η εταιρεία αποφάσισε τη μεταφορά του εργοστασίου από το Ναύπλιο στο Κορωπί Αττικής, καλώντας όσους από τους εργαζόμενους θέλουν να μεταφερθούν να κάνουν ...αίτηση και από αυτούς θα κάνει ...επιλογή. Συνέπεια αυτής της μετεγκατάστασης θα είναι 40 εργαζόμενοι να κινδυνεύουν να βγουν στην ανεργία. Και ενώ 40 οικογένειες απειλούνται με ανεργία, η εργοδοσία αρνούνταν, μέχρι πρόσφατα, να καταβάλει το επίδομα ανεργίας, αφού σε περίπτωση μετεγκατάστασης μιας εταιρείας το αντίστοιχο επίδομα ανέρχεται στο 70% του τελευταίου μισθού του εργαζόμενου το οποίο επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ και κατά το υπόλοιπο μέρος από την εργοδοσία.

Μετά την άμεση παρέμβαση της ταξικής Ομοσπονδίας, στη διάρκεια της τελευταίας τριμερούς συνάντησης, η εργοδοτική πλευρά ισχυρίστηκε πως δε γνώριζε γι' αυτό το δικαίωμα των εργαζομένων, ωστόσο δέχθηκε να το ικανοποιήσει καταβάλλοντας το ποσό που της αναλογεί, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία. Και τονίζει: «Εκτιμάμε ότι γι' αυτή τη θετική εξέλιξη που αφορά τα ελάχιστα δικαιώματα των εργαζομένων τη στιγμή που μένουν άνεργοι, καθοριστική ήταν συμβολή των εργαζομένων που πρωτοστάτησαν μαζί με τη Γραμματεία Ναυπλίου του ΠΑΜΕ, γι' αυτό το αποτέλεσμα».

Η εταιρεία,  ισχυρίζεται πως «σήμερα, σε ιδιαίτερα δύσκολους οικονομικά καιρούς,  έχει την υποχρέωση να βρει τους τρόπους εκείνους που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητά της και τη συνέχιση του έργου της, ώστε να μη μείνουν στο δρόμο 75 άτομα που εργάζονται σε αυτήν. Σε όποιες ενέργειες κι αν προβεί θα είναι απολύτως σύννομες».

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Επιστολή-πρό(σ)κληση από το Σωματείο των εργαζομένων

ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Μ.Ε.Ε.
Αγαπητά μας Μέλη , σας αποστέλλουμε συνημμένα, προς ενημέρωσή σας, την επιστολή-πρόσκληση που λάβαμε από το Σωματείο των εργαζομένων, για συνάντηση με σκοπό τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και την υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε., καθώς και την επιστολή-απάντηση που έδωσε ο Σύνδεσμός μας στο έγγραφο αυτό.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε διευκρίνηση, ή /και άλλη πληροφορία.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για τον Σ.Ε.Μ.Ε.Ε.
Γρηγόρης Κόκκορης,  Νικήτας Ζαραβίνος

Προς:
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ
Υπ’όψιν Διοικητικού Συμβουλίου

Κοινοποίηση: ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ (Σ.Ε.Β.)
Αθήνα, 15 Ιουνίου 2011 
Κύριοι,
Σε συνέχεια της από 14.06.2011 επιστολής-πρόσκλησης και των δύο συναντήσεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μεταξύ μας, όσον αφορά στο θέμα της συνέχισης των διαπραγματεύσεων, σας ενημερώνουμε ότι οι θέσεις μας παραμένουν ίδιες.

Θεωρούμε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολη και επίπονη για όλους μας και αυτό που θα πρέπει να ενδιαφέρει πρωτίστως, είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας και όχι οι αυξήσεις των μισθών και η θέσπιση νέων επιδομάτων. Ιδίως όταν όλη η Χώρα εμπράκτως προσανατολίζεται σε κατάργηση επιδομάτων και μειώσεις τακτικών αποδοχών ταυτόχρονα με τον γενικευμένο περιορισμό του πραγματικού χρόνου εργασίας που παρατηρείται στις επιχειρήσεις του Κλάδου.

Οφείλουμε να προασπίσουμε από κοινού το κοινωνικό μέρισμα που μοιράζουν οι επιχειρήσεις Γραφικών Τεχνών γεγονός που δεν θα καταφέρουμε αν εξακολουθήσετε να επιμένετε στις αξιώσεις που έχετε διατυπώσει. Θεωρούμε ότι θα πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Κλικ στη φώτο

Επισκόπηση του δημόσιου χρέους σε όλο τον πλανήτη

Είναι πραγματικά απίστευτο το γεγονός ότι όλες οι "μεγάλες" δυνάμεις (ΗΠΑ, Γερμανία, Αγγλία κτλ) χρωστούν τρισεκατομμύρια. Για την Ελλάδα ο κάθε Έλληνας χρωστάει 33.923,36 ευρώ. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο 
παγκόσμιο ρολόι του χρέους κλικ
Ο χρόνος τρέχει. Κάθε δευτερόλεπτο, όπως φαίνεται, κάποιος στον κόσμο, παίρνει περισσότερο χρέος.  Το ρολόι μας δείχνει το συνολικό ποσόν για όλες (ή σχεδόν όλα) τα χρέη των κυβερνήσεων σε όρους δολαρίου.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------