Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

"δεν φεύγω αν δεν πάρω το χαρτί σήμερα"

Παρασκευή 29-3-2013 στις 9:30 ο χαρτέμπορος κ. Α.............λος πήγε στο εργοστάσιο να φορτώσει το χαρτί που αγόρασε από τον πλειστηριασμό που έγινε στις 5-3-2013. 
 Ήταν η δεύτερη φορά και μετά από εξώδικο που έστειλε στην Χ.Κ. Τεγόπουλος, αφού την πρώτη φορά βρήκε πόρτες κλειστές.

Στις 10:15 εμφανίστηκαν στο εργοστάσιο ο εκπρόσωπος της Χ.Κ. Τεγόπουλος κ. Πα.........ρου και ο υπάλληλος τεχνικός της Τρίτης Όψης, κ. Νίκος Βε......ζας.

Ο μεσεγγυούχος (σ.σ. απλήρωτος της Χ.Κ.Τ.) Φώτης Πα...........λος ζήτησε από τον κ. Πα......ρου, να ανοίξει το εργοστάσιο γιατί ο ίδιος δεν είχε αυτή τη δυνατότητα, για να προβεί παράλληλα και σε έλεγχο των κατασχεθέντων μηχανήματων, αλλά εισέπραξε την απάντηση ότι "ούτε κι εγώ έχω κλειδί. Όλα τα κλειδιά τα έχει ο υπεύθυνος της εταιρείας Τρίτη Όψη κ. Θε...ρου. Εγώ εμφανίζομαι όταν μου τηλεφωνεί..." !!!

Η είσοδος στο εργοστάσιο "συνοδεύτηκε" και με την άφιξη του υπαλλήλου της Τρίτης Όψης κ. Ντ...για. Στην εύλογη απορία του μεσεγγυούχου για την ιδιότητα του εν λόγω υπαλλήλου και γιατί παρευρίσκεται στο χώρο του εργοστασίου ο εκπρόσωπος της Χ.Κ.Τ. κ. Παπ....ρου δεν ήταν σε θέση να δώσει μια κάποια απάντηση...

Την απορία αυτή εξέφρασαν και περίπου δέκα απλήρωτοι πιεστές της Χ.Κ.Τεγόπουλος που βρίσκονταν έξω από το εργοστάσιο, σε μια προσπάθεια να διαφυλάξουν όσο μπορούν τα κατασχεθέντα από τυχόν κακόβουλους ...

Όταν ο χαρτέμπορος θέλησε να κατέβει στον υπόγειο χώρο φύλαξης του χαρτιού, μαζί με τα φορτηγά, διαπίστωσε ότι αυτό ήταν αδύνατο ...

Ο εκπρόσωπος της Χ.Κ.Τ. δεν είχε κλειδιά, οι "απεσταλμένοι" της Τρίτης Όψης ισχυρίστηκαν το ίδιο...

Το πρόβλημα λύθηκε άμεσα, όταν ο κ. Α..........λος δήλωσε ευθαρσώς ότι "δεν φεύγω αν δεν πάρω το χαρτί σήμερα" και κάλεσε την Αστυνομία !

Ο κ. Βελ...ζας (υπάλληλος της Τ.Ο.) ενημέρωσε τηλεφωνικά τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τ.Ο. κ. Θε....ρου ότι είχαν έρθει αστυνομικοί και ω του θαύματος εμφανίστηκαν κλειδιά και το υπόγειο άνοιξε...

Φυσικά το όλο περιστατικό καταγράφηκε από τους αστυνομικούς στο βιβλίο συμβάντων του οικείου αστυνομικού τμήματος.

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Επαναστάτες του ΚΚΕ κοίτα να πληρώσετε τα χέρια που δούλευαν για σας τόσα χρόνια και σας απέφεραν τα εκατομμύρια και μην ασχολείσαι με τις μ..λ..κ...ς των άλλων εργοδοτών. Ασχοληθείτε με τις δικές σας.



Την παροιμία που λέει ο λαός μας, "η καμήλα δεν βλέπει την καμπούρα της, αλλά βλέπει των άλλων και γελά", τη γνωρίζετε στον Περισσό.


Από 1/4/13 νέα μείωση μισθών 10%

Το 10% του μισθού τους χάνουν από την 1η Απριλίου οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα, καθώς θα σταματήσει η καταβολή του επιδόματος γάμου.

Την ανατροπή με το επίδομα γάμου επιφέρει η λήξη (στις 31 Μαρτίου) της τρίμηνης μετενέργειας ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και όλων των προηγούμενων μη νομοθετικά κατοχυρωμένων ρυθμίσεων τις οποίες είχαν συνομολογήσει στο παρελθόν η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές οργανώσεις του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ.

Μάλιστα, ούτε οι επιχειρήσεις οι οποίες είναι μέλη των συγκεκριμένων εργοδοτικών οργανώσεων υποχρεούνται να συνεχίσουν να καταβάλλουν το επίδομα γάμου, το οποίο παύει να μετενεργεί, δηλαδή «εξαφανίζεται» αν δεν προβλέπεται σε τυχόν ατομική συμφωνία.

Το επίδομα γάμου είχαν δικαίωμα να το καταργήσουν ήδη από τις 12 Νοεμβρίου του 2012 (με βάση τον Ν. 4093/12) επιχειρήσεις οι οποίες δεν ήταν μέλη του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Όπως αναφέρει το «Έθνος», επικαλούμενο στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, η αγοραστική δύναμη των μισθωτών, που αμείβονται με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση, επιστρέφει στα επίπεδα του τέλους της δεκαετίας του 1970.
Αμετανόητοι όλοι τους
 Κανένα σέβας για κανέναν

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Σε ποινή φυλάκισης 37 μηνών καταδικάστηκε χθες ο Κ. Ι. Σαραντόπουλος


Σε ποινή φυλάκισης 37 μηνών καταδικάστηκε χθες ο Κ. Ι. Σαραντόπουλος, εκδότης της εφημερίδας «Απογευματινή», έπειτα από μήνυση που είχαν καταθέσει εις βάρος του εργαζόμενοι.
Συγκεκριμένα, με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθήνας ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων το έτος 2010 και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 37 μηνών με αναστολή, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα, καθώς και χρηματικό πρόστιμο, ύψους 19.500 ευρώ.

Το ΚΚΕ επειδή παλεύει για το σοσιαλισμό, μπορεί και παλεύει για τα καθημερινά προβλήματα του λαού!!! Από τον «Ρ»

Μας λένε ξεδιάντροπα οι κόκκινοι εργοδότες του ΚΚΕ πως οι εργαζόμενοι πρέπει να μάθουν να σκύβουν το κεφάλι στα κομματικά αφεντικά. Στις κομματικές επιχειρήσεις υπάρχει τρομοκρατία και εντατικοποίηση της εργασίας. Κοινό αποτέλεσμα: η εξαθλίωση - φτωχοποίηση ολοένα και περισσότερων εργαζόμενων.  

Απέναντι σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις, είναι φυσικό πολλοί συνάδελφοι να νιώθουν αβοήθητοι και ανίκανοι να αντιδράσουν. Σε αυτούς πρέπει να θυμίζουμε, ότι με τους περισσότερο ή και λιγότερο επιτυχημένους αγώνες με την εργοδοσία και την πολιτεία, οφείλουμε το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων που αποκτήσαμε, τα οποία τώρα αποδομούν ο κόκκινος και ο μαύρος καπιταλισμός. 

Κάνουν ότι δεν ακούνε και δεν βλέπουν την σφαγή και την πλήρη εξόντωση των εργαζομένων και των οικογενειών τους στα κομματικά Νταχάου του ΚΚΕ οι λαλίστατοι επαναστάτες αριστεροί συνδικαλιστές της ομοσπονδίας τύπου-χάρτου και της Πανελλήνιας Ένωσης Λιθογράφων.

Για αυτή την κατάσταση του κλάδου μας, μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Μεγαλύτερο όμως φέρουν τα υποταγμένα σωματεία στο χαρέμι του ΚΚΕ.
 
 Διαβάστε τώρα την επώνυμη καταγγελία και ας βγάλει ο καθένας σας τα συμπεράσματα του.
------------------------------------------------------
Συνάδελφοι,
Απευθυνόμαστε ακόμα μία φορά σε εσάς για να σας ενημερώσουμε ότι ο «χορός» των πιέσεων, της απαξίωσης και της απομόνωσης εκ μέρους της διεύθυνσης του Ριζοσπάστη σε βάρος μας καλά κρατεί και κλιμακώνεται…
Τελευταίο «κρούσμα» η νέα συκοφαντική, άνανδρη και δόλια δημοσίευση των ονομάτων μας σήμερα στις σελίδες του «Ρ» (σελίδα 45) με αφορμή τη χθεσινή εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για μη καταβολή δεδουλευμένων.
Δε μας εκπλήσσει πλέον το ασύλληπτο γεγονός η ίδια η εφημερίδα να στοχοποιεί τους εργαζομένους της. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά. Σας υπενθυμίζουμε ότι την ίδια απρέπεια είχαν διαπράξει όταν απευθυνθήκαμε στην ΕΣΗΕΑ καλώντας την να παρέμβει για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας.

Όμως προκαλεί εντύπωση η διαστρέβλωση της πραγματικότητας που επιχειρείται μέσα από το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Αναφέρεται για παράδειγμα, ότι συζητήθηκαν στο δικαστήριο τα ασφαλιστικά μέτρα για άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων. Αποσιωπούν όμως ότι πρόκειται για δεδουλευμένα 6 μηνών που παραμένουν τόσα μετά και από την πληρωμή 1,5 μισθού (εξόφληση Αυγούστου και Σεπτέμβρη) στις 15 Μάρτη. Πράγματι στο δικαστήριο δήλωσαν ότι «γίνεται προσπάθεια να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα όλων των εργαζομένων και να ομαλοποιηθούν οι πληρωμές».

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι την αναγκαστική προσφυγή μας στα ένδικα μέσα (εξώδικο και ασφαλιστικά) η διεύθυνση της εφημερίδας επαναλάμβανε μονότονα ότι «δε ξέρουμε πότε θα γίνουν πληρωμές» και πως «η κατάσταση θα χειροτερέψει», αδιαφορώντας για την κατάσταση ανέχειας που είχαμε περιέλθει εμείς και οι οικογένειές μας και που φυσικά συνεχίζεται. Εξάλλου αυτό είχε δηλώσει η διεύθυνση και στη συνάντηση που είχε με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στις 8 Φλεβάρη.

Η αλήθεια είναι επίσης, ότι μόνο μετά τα ένδικα μέσα και τη προσφυγή της ΕΣΗΕΑ στο ΣΕΠΕ η διεύθυνση της εφημερίδας δεσμεύτηκε γραπτώς στη συνάντηση που είχαν την περασμένη Τετάρτη ότι θα ξεκινήσει από 1 Απρίλη να πληρώνει κανονικά και από τις 22 Απρίλη θα ξεκινήσει και αποπληρωμή των δεδουλευμένων σε 12 ισόποσες δόσεις. Αλήθεια γιατί δεν το έχουν ανακοινώσει στους εργαζόμενους;

Από τη πρώτη στιγμή είχαμε διατρανώσει τη θέλησή μας να αγωνιστούμε για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας με κάθε πρόσφορο μέσο. Αυτό κάναμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Καλούμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες και να τοποθετηθεί πάνω στις τελευταίες εξελίξεις.

Τα ονόματά μας αναφέρονται στο σημερινό «Ρ». Για την «αντιγραφή»: Παναγιώτης Κακαλής, Γιώργος Μιχαηλάρης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Χριστίνα Μαυροπούλου.



Για τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη»
Εάν δεν βρίσκετε τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στο περίπτερο τηλεφωνήστε μας στο 210.3320.816

Είμαστε μια ωραία ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα!!! κόντρα στα σημεία των καιρών!!!

Τα νέα του ΣΕΜΕΕ 04.03.13
ΒΡΑΔΙΑ ΚΛΑΔΟΥ 2013
Η καθιερωμένη ετήσια Βραδιά του Κλάδου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 στο Ξενοδοχείο ELECTRAPALACE στην Αθήνα, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Εκτυπωτικών Μέσων Επικοινωνίας Ελλάδος.

Συνάδελφοι και προμηθευτές του κλάδου μας συγκεντρώθηκαν σε μία ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα, κόντρα στα σημεία των καιρών, όπου, ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, ήταν το αίσθημα αισιοδοξίας και έμφασης στην προσπάθεια να διατηρήσουμε, όσο γίνεται υψηλά, την πίστη μας για ένα καλύτερο αύριο.

Τη βραδιά προλόγισε ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Μ.Ε.Ε., κ. Γρηγόρης Κόκκορης, ο οποίος μέσα από την ομιλία του πέρασε ένα ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα, αυτό, της αισιοδοξίας και της πίστης, της υπομονής και της επιμονής, για το δρόμο προς την επιτυχία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ας μην ξεχνάμε ότι για όλα χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Ξανασκεφτείτε μία και δύο φορές πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, αλλά Προχωρήστε!!! Γιατί τελικά όλα αυτά μας κάνουν αποφασιστικούς, πιο πεισματάρηδες και αναγκασμένους να πετύχουμε!!! ».

Τι εννοεί ο ποιητής;;; Και για το λόγο του αληθές κλίκ εδώ η κατάσταση χειροτερεύει

Παναγιά μου!!!!!!! μετά από αυτό κάνουμε αίτημα εγγραφής όλων των εργοδοτών στο χαρέμι της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων μπας και σωθεί ο κλάδος.
---------------------------------
Ο πρόεδρος του ΣΕΜΕΕ: Γιατί τελικά όλα αυτά μας κάνουν αποφασιστικούς, πιο πεισματάρηδες και αναγκασμένους να πετύχουμε!!! 
Η πραγματικότητα:ο αριθμός των εργαζομένων στον κλάδο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, μειώθηκε από 42.610 σε 28.192

Στη βιομηχανία εκτυπώσεων μειώθηκαν ακόμα περισσότερο οι θέσις εργασίας από 22.559 σε 15.485 κλικ εδώ

 Και ξαναρωτάμε: 
- Ποια είναι η πρόταση του ΣΕΜΕΕ, της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και της Ομοσπονδίας Τύπου-Χάρτου για την αντιμετώπισή της ανεργίας στον κλάδο;

 

- Πόσα ακόμα τυπογραφεία πρέπει να κλείσουν, να καταστραφούν για να αντιδράσουμε στον αφανισμό και την καταστροφή του κλάδου και των εργαζομένων;

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Κάτω από ποια σημαία να σταθούν οι εργαζόμενοι;;;

Το απόγευμα του Σαββάτου, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη σωματείων και εργαζομένων του κλάδου Τύπου – Χάρτου, που έγινε στην Κομοτηνή. Ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γ. Τόλης, ενώ συμμετείχαν εργαζόμενοι και τα ΔΣ των επιχειρησιακών σωματείων της ΕΤΠΑ ΠΡΟΒΟΛΗ και της χαρτοποιίας ΕΛΙΝΑ.

Κανένας εργαζόμενος  από την ALPHA-BETA-ROTO, δεν πήγε στην σύσκεψη.

Αποτελέσματα εκλογών στη ΓΣΕΕ

Η ΠΑΣΚΕ πήρε 146 ψήφους 16 έδρες (ποσοστό 34,52%).
 Η ΔΑΚΕ πήρε 103 ψήφους 11 έδρες (ποσοστό 24,35%)
 Η ΔΑΣ πήρε 94 ψήφους, 10 έδρες (ποσοστό 22,22%).
 Η Αυτόνομη Παρέμβαση πήρε 44 ψήφους 5 έδρες (ποσοστό 10,4%).
  «ΕΜΕΙΣ» πήραν 32 ψήφους 3 έδρες (ποσοστό 7,57%).

Όποιος δεν δεχθεί μειώσεις θα απολύεται

Απολύθηκε ο Β. Βέργης


Απολύθηκε ο διευθυντής του “Goal News” Βασίλης Βέργης, αρνούμενος να υπογράψει νέα μείωση των αποδοχών του κατά 30%.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Έδιωξαν τους συνδικαλιστες από το εργοστάσιο


Οι εργάτες να εμποδίσουν την διάλυση του κλάδου και το κλείσιμο των τυπογραφείων από τους κομματικούς συνδικαλιστές.
Είναι μονόδρομος η πάλη των εργατών εναντίον της ανεργίας


Στην ALPHA-BETA-ROTO, οι εργαζόμενοι (160 τον αριθμό) παρεμπόδισαν τους συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου να εισέλθουν στο εργοστάσιο. Η πλήρη απαξίωση του κατευθυνόμενου κομματικού συνδικαλισμού του ΠΑΜΕ.  

Να βγάλουν συμπεράσματα οι εργάτες για τις δυνάμεις που δρουν στο εργατικό κίνημα, αλλά και συνολικά για το τι κίνημα χρειάζεται σήμερα ο κλάδος. Τα απολιθώματα του κομματικού φανατισμού μόνο στην ανεργία και στην δυστυχία μπορούν να τους οδηγήσουν.

Ακόμα και οι ψηφοφόροι τους έχουν τη χειρότερη ιδέα για τους κομματικούς τους συνδικαλιστές. Οι καιροσκόποι επαγγελματίες αριστεροί συνδικαλιστές συσπειρώθηκαν στο ΠΑΜΕ, διψασμένοι για εξουσία, εδώ και τώρα! Αλλά και οι σκληροί ιδεολόγοι του κομμουνισμού ζαρώσανε στο κομματικό καβούκι, μουρμουρίζοντας δυσαρέσκεια κάπου-κάπου για τις ομαδικές απολύσεις στα κομματικά μαγαζιά μπας και διασώσουν το κόμμα, την χαμένη τους τιμή και την αξιοπιστία τους.

 Η κομματική τους αφοσίωση είναι πάνω από την αφοσίωση στην πατρίδα, και στους Έλληνες αυτό σημαίνει ότι το ΚΚΕ είναι πάνω από την Ελλάδα. Το κόμμα υπερτερεί και ο συνδικαλισμός πρέπει πάση θυσία να εξυπηρετεί το κόμμα. Πού να περισσέψει χώρος για τους εργαζόμενους 


25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013


" ...γιατί τα 'σκιαζε η φοβέρα
       και τα πλάκωνε η σκλαβιά..."

«Όταν αποφασίσαμε να κάμουμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχουμε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις».
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Έτσι τιμωρούνται όσοι αγάπησαν και αγωνίστηκαν για την Ελλάδα

Η 25η Μαρτίου είναι μέρα αργίας που έχει διπλή σημασία για τους Έλληνες. Είναι θρησκευτική και εθνική γιορτή. Είναι θρησκευτική, γιατί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και εθνική, γιατί η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της ελληνικής επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία το 1821. Στις 25 Μαρτίου 1821, ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση ενάντια στην τουρκική σκλαβιά που κρατούσε την Ελλάδα δέσμια για 400 χρόνια.

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Τι είναι ρατσισμός στην Ελλάδα;

Ρατσισμός είναι να αποκαλείς τον άλλον ρατσιστή και φασίστα επειδή δεν μπόρεσες ποτέ να βρεις μια λέξη που να περιγράφει την αγάπη για την πατρίδα και τους Έλληνες που ποτέ ΔΕΝ ένιωσες εσύ!



Poster for tomorrow 2013 | Διαγωνισμός σχεδιασμού αφίσας

Το παγκόσμιο δικαίωμα στη στέγαση
Ένα μέρος να ζούμε, όχι μόνο για να κοιμόμαστε

  Η διοργάνωση «Poster for tomorrow» ανακοίνωσε για 5η συνεχή χρονιά τον ετήσιο διαγωνισμό κοινωνικής αφίσας.
Το φετινό θέμα του διαγωνισμού, που ξεκίνησε το 2009, είναι το δικαίωμα στη στέγαση (right to housing).
Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό και τους όρους συμμετοχής: http://www.posterfortomorrow.org/pages/view/home_creative_brief

Μετά την διάλυση και το κλείσιμο των εργοστασίων στην Πάτρα σειρά έχουν τα εργοστάσια στην Κομοτηνή

Περιοδεία στα εργοστάσια της Κομοτηνής
Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου με επικεφαλής τον πρόεδρο  Γιάννη Τόλη, περιόδευσε!!! στα εργοστάσια της Κομοτηνής. Συγκεκριμένα στη Χαρτοποιία ΕΛΙΝΑ και στην ΕΤΠΑ-ΠΡΟΒΟΛΗ έγινε συζήτηση με τους εργαζόμενους για τις Συλλογικές Συμβάσεις και τις αντεργατικές εξελίξεις στο κλάδο. 

Στην ALPHA-BETA-ROTO, οι εργαζόμενοι παρεμπόδισαν την περιοδεία των κομματικών συνδικαλιστών.

Η Ομοσπονδία κάλεσε τους εργαζόμενους των τριών εργοστασίων στην εκδήλωση-συζήτηση που θα πραγματοποιήσει σήμερα Σάββατο 23 Μαρτίου στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.

 
Άλλωστε μην απορείτε είναι οι ίδιοι κομματικοί άνθρωποι που έκαναν μειώσεις μισθών, ομαδικές απολύσεις και οδηγούσαν στην ανεργία τους δικούς τους εργαζόμενους στον 902, στον ριζοσπάστη, στην τυποεκδοτική

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην Αθήνα δεν περνούν ούτε έξω από τα τυπογραφεία, στην Πάτρα δε οι εργαζόμενη μάζεψαν ακόμα και υπογραφές εναντίον τους

Οι εργάτες μάζεψαν υπογραφές εναντίον της κομματικής Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου κλικ εδώ

 
Το σάπιο κομματικό συνδικαλιστικό σύστημα δεν εξυγιαίνεται.

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Έκλεισε και η χαρτοβιομηχανία «ΝΤΕΛΙΚΑ»

 Από την Ελληνική αριστερά πρέπει κανείς να  περιμένει τα πάντα.
Άλλωστε είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έκαναν ομαδικές απολύσεις και οδηγούσαν στην ανεργία τους δικούς τους εργαζόμενους 902, ριζοσπάστη, τυποεκδοτική. Συνάδελφοι στο όνομα του εργάτη τα κομματόσκυλα έκαναν τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ελληνική βιομηχανία και στους Έλληνες εργαζόμενους. Εργάτη ούτε για μια φορά δεν προσπάθησαν να σε σώσουν από την ανεργία αντίθετα την προκαλούσαν για να σ' έχουν του χεριού τους.

Η αδιαλλαξία και ο φανατισμός των κομματικών συνδικαλιστών του κλάδου ανάγκασαν την εταιρεία SCA να κλείσει την χαρτοβιομηχανία «ΝΤΕΛΙΚΑ» στην Πάτρα αφήνοντας 88 συναδέλφους χωρίς δουλειά. Η SCA ζητούσε λόγω μείωσης εργασιών και τσίρου να μειωθούν οι μισθοί -15% έως -18% αναλόγως τα πόσα χρήματα έπαιρνε ο κάθε εργαζόμενος και να υπάρξει εργασιακή ειρήνη στο εργοστάσιο για να βγαίνει η παραγωγή. Οι κομματικοί συνδικαλιστές δεν δεχόντουσαν καμία συζήτηση με την SCA. προχώρησαν σε κινητοποιήσεις ζητώντας αυξήσεις και να υπογραφή συλλογική σύμβαση εργασίας δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα στην λειτουργία του εργοστασίου με αποτέλεσμα να αποχωρίσει η SCA να κλείσει το εργοστάσιο και να μείνουν άνεργοι 88 εργαζόμενοι.

Συντρόφια,
Εκτός από τα λόγια τα μεγάλα 
Αυτά πετύχατε για τους εργάτες
88 ακόμα άνεργοι 


Κάντε τώρα κανένα  "Συλλαλητήριο αλληλεγγύης" και καμία βόλτα στην Πάτρα για να κοιμάστε καλά τα βράδια

Ας μας πούνε τώρα οι ακριβοπληρωμένοι κονδυλοφόροι και οι διάφοροι υπηρέτες της Αστικής Τάξης, ποιος είναι που κλείνει τα εργοστάσια.

Στο κλείσιμο του εργοστασίου της εταιρείας «ΝΤΕΛΙΚΑ» (ανήκει στην πολυεθνική «SCA») στην Πάτρα προχώρησε η εργοδοσία, πετώντας στο δρόμο 80 εργαζόμενους. 
Υπενθυμίζεται ότι η πολυεθνική είχε απαιτήσει από τους εργαζόμενους μειώσεις μισθών σε ύψος 60%. Στην άρνηση των εργαζομένων επανήλθε με μια προκλητική ανακοίνωση όπου, επικαλούμενη τα δικαιώματα των εργαζομένων, αποφάσισε να προχωρήσει στο κλείσιμο της εταιρείας. Να σημειωθεί, δε, ότι η συγκεκριμένη πολυεθνική ήταν μια από 11 εταιρείες που -σύμφωνα με δημοσιεύματα - είχαν ζητήσει μισθούς των 300 ευρώ.
Από κινητοποίηση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της «ΝΤΕΛΙΚΑ»  
 Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

1.488 εργαζόμενοι χάνουν την εργασία τους κάθε μέρα.

Ρεκόρ απολύσεων σημειώθηκε τον Φεβρουάριο, όπου εγγράφηκαν στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ επιπλέον 37.224 νέοι άνεργοι, αριθμός που αντιστοιχεί σε 1.488 απολύσεις για κάθε εργάσιμη μέρα.

Αξιοσημείωτο των στοιχείων είναι το γεγονός ότι οι άνεργοι στις παραγωγικότερες ηλικίες της ζωής τους (30-54 ετών) φτάνουν σε ποσοστό το 63,71%.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Η απεργία επανακηρύσσεται

Απεργία συμπαράστασης
της ΕΤΗΠΤΑ 
για τις απολύσεις στον ΔΟΛ
Σε έκτακτο (και με ένταση) συμβούλιο η διοίκηση της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισε σήμερα - κατά πλειοψηφία - την κήρυξη απεργίας σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα που δίνεται στον ΔΟΛ για την ακύρωση των απολύσεων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Για την υποκατάσταση των ΜΜΕ
από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΘΑ
Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τακτική του Υπουργείου Άμυνας και του Υπουργού - και δημοσιογράφου(!) - κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου για φίμωση της Ελευθερίας του Τύπου και υποκατάστασης των ΜΜΕ από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΘΑ.

Η ανακοίνωση που απέστειλε η 1η Στρατιά (Λάρισα) στα τοπικά ΜΜΕ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σας γνωρίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης και παραλαβής της Διοίκησης της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ δεν θα επιτραπεί η χρήση μηχανημάτων λήψεως εικόνας και ήχου, από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που επιθυμούν να παραστούν, καθόσον ολόκληρη η τελετή θα καλυφθεί τηλεοπτικά από συνεργείο του Γραφείου ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Αμέσως μετά το πέρας της τελετής θα διανεμηθεί οπτικοαουστικό υλικό σε όλους τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε από τον υπεύθυνο ενημέρωσης του ΥΕΘΑ κ. Λεωνίδα Μακρή».

H τακτική αυτή είναι απαράδεκτη και παραπέμπει σε άλλες εποχές. Δυστυχώς όμως, δεν αποτελεί μεμονωμένο φαινόμενο, γιατί , όπως προκύπτει από τα πράγματα, αυτή φαίνεται να είναι πλέον η επίσημη πολιτική του Υπουργείου Άμυνας –και όχι μόνο– αφού τον τελευταίο καιρό έχει απαγορεύσει κάθε φωτοειδησεογραφική κάλυψη των εκδηλώσεων του Υπουργείου από φωτορεπόρτερ, στέλνοντας δελτία τύπου σε όλα τα ΜΜΕ με φωτογραφικό αλλά και οπτικοακουστικό υλικό που λαμβάνει, ελέγχει και διανέμει το ίδιο το Υπουργείο!

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Υπουργό - και μέχρι πρότινος ενεργό δημοσιογράφο - πως οι πράξεις αυτές αποτελούν Φίμωση και Χειραγώγηση του Τύπου

Επειδή, αν δεν κάνουμε λάθος, ο κος Παναγιωτόπουλος παραμένει μέλος της ΕΣΗΕΑ, και η τακτική αυτή καταστρατηγεί και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση σχεδόν όλα τα άρθρα του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της, αναμένουμε τις αντίστοιχες ενέργειες.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΦΕ

Ο Πρόεδρος            Η Γενική Γραμματέας

Μάριος Λώλος        Χριστίνα Ζαχοπούλου

«...Για να λείψουν τα δεσμά μας / για να πάψει πια η σκλαβιά / να νιώσουν πρέπει τη γροθιά μας / και της ψυχής μας τη φωτιά»

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ
Τη συμπαράστασή της στους μελλοντικά άνεργους εργάτες της «ΝΤΕΛΙΚΑ» εκφράζει η Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου - Χάρτου και Γραφικών Τεχνών του Ν. Μαγνησίας.
 Εκτός από συμπαράσταση!!! και άλλα κουραφέξαλα, καμία σοβαρή πρόταση έχετε να κάνετε για να σωθεί το εργοστάσιο;;;;

Ή να ακολουθήσουμε την πρόταση της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων που λέει
 να παλέψουμε ώστε:
Να οργανωθεί η αλληλεγγύη για τους άνεργους συναδέλφους
Να βγουν από την απομόνωση, να αυξηθεί η συμμετοχή τους
Να οργανωθεί η πάλη των ανέργων δίπλα στους εργαζόμενους, έχοντας κοινούς στόχους!!!.
Για το τι εννοούν οι συνδικαλισταράδες την απάντηση θα δώσει η άδεια κατσαρόλα...


Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Όταν σου παίρνουν τα λεφτά δεν είναι κούρεμα. Είναι κλοπή

Όσο εμείς στα τέσσερα υπογράφουμε και ξεπουλάμε τα πάντα οι Κύπριοι δείχνουν τον δρόμο και γελάνε μαζί μας.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ στην Κύπρο
Με 36 ψήφους κατά και 19 βουλευτές να απέχουν η κυπριακή Βουλή είπε όχι στο κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων και στην υποταγή.
 Το ΟΧΙ των Ελλήνων της Κύπρου δείχνει τον δρόμο στην ξεπουλημένη ελλαδική ηγεσία.

συγχώνευσης του Τμήματος Τεχνολογίας Γραφιστικών Τεχνών με το Τμήμα Γραφιστικής

Τις έντονες ανησυχίες και ενστάσεις για τη συγχώνευση του Τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών με το Τμήμα Γραφιστικής στα πλαίσια του σχεδίου «Αθηνά», μεταφέρει με Ερώτησή του...

προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
 
Σύμφωνα και με το Μάριο Τσιγώνια, Εργαστηριακό Συνεργάτη του ΤΕΙ Αθηνών, ο οποίος διαμαρτύρεται εντόνως: «η απορρόφηση του προαναφερόμενου Τμήματος από το Τμήμα Γραφιστικής, δεν θίγει μόνο την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και τους παραγωγικούς κλάδους των εκδόσεων, των εκτυπώσεων και της συσκευασίας», δίνοντας ένα ακόμα πλήγμα «στα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα της Ελευθεροτυπίας και της Ελευθερίας της έκφρασης».

Όπως επισημαίνει ο Εργαστηριακός Συνεργάτης του ΤΕΙ Αθηνών:

«Η χάραξη της Εκπαιδευτικής Πολιτικής μιας Χώρας πρέπει να γίνεται με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας και των ανθρώπων που την αποτελούν και όχι για την εξυπηρέτηση των διαφόρων συμφερόντων, μικρών ή μεγάλων. Πρέπει δίνει προοπτική για την έξοδο από την κρίση και να προετοιμάζει το κατάλληλο έδαφος για την πορεία της χώρας και των ανθρώπων της για τη μετά την κρίση εποχή».

«Η πρόταση συγχώνευσης του Τμήματος Τεχνολογίας Γραφιστικών Τεχνών με το Τμήμα Γραφιστικής συνέπεσε με τη βίαιη κατάργηση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Κατανοείτε ότι με τις εγκληματικές σας αποφάσεις, δίνετε τη χαριστική βολή στη γλώσσα και την πνευματική μας κληρονομιά;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά «την ανάκληση της κατάργησης του μοναδικού Τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών στην Ελλάδα».


Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ
Κύριε Υπουργέ,
Σας προωθώ άνευ περαιτέρω σχολίων επιστολή του Μάριου Τσιγώνια, Εργαστηριακού Συνεργάτη του ΤΕΙ Αθηνών, ο οποίος και διαμαρτύρεται εντόνως για τη συγχώνευση του Τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών με το Τμήμα Γραφιστικής, στα πλαίσια του σχεδίου «Αθηνά».

Η επιστολή έχει ως εξής:
«Η «Αθηνά» πλήττει τις Γραφικές Τέχνες
Η άποψή μας για την ουσιαστική κατάργηση του Τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών μέσω του σχεδίου Αθηνά του Υπουργείου Παιδείας είναι κατηγορηματικά αρνητική. Θεωρούμε ότι με την απορρόφηση του τμήματός αυτού από το τμήμα Γραφιστικής δεν πλήττεται μόνο η ακαδημαϊκή κοινότητα (καθηγητές και φοιτητές και των δύο τμημάτων) αλλά και οι παραγωγικοί κλάδοι των εκδόσεων, των εκτυπώσεων και της συσκευασίας.

Πράγματι ο κλάδος των εκδόσεων είναι σε κρίση. Οι εκδοτικοί οίκοι φθίνουν και η εκδοτική δραστηριότητα συρρικνώνεται. Αυτό όμως σημαίνει ότι πρέπει να τον ενισχύσουμε και όχι να τον αποδυναμώσουμε μέσω της κατάργησης του τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών. Ειδάλλως δεν θα έχουμε βιβλία να μορφώσουμε την κοινωνία μας, ειδάλλως θα χάσουμε σταδιακά την γλώσσα μας και την πνευματική μας κληρονομιά.

Δυστυχώς η πρόταση κατάργησης του τμήματος της Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών συνέπεσε (τυχαία άραγε;) με την κατάργηση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Ο εκδοτικός τομέας δεν είναι ένας ακόμα οικονομικός τομέας που δεν πάει καλά και κατά συνέπεια μπορούμε απλά να τον εγκαταλείψουμε, είναι ένας τομέας πρωταρχικής σημασίας για την κοινωνία μας και πρέπει πάση θυσία να τον διασώσουμε. Ο κλάδος των εφήμερων και περιοδικών εκδόσεων είναι επίσης σε κρίση. Αλλά αυτό επίσης σημαίνει ότι πρέπει να τον ενισχύσουμε και όχι να τον αποδυναμώσουμε. Ειδάλλως θα χάσουμε το δικαίωμα της Ελευθεροτυπίας και της Ελευθερίας της έκφρασης. Ειδάλλως θα χάσουμε τη Δημοκρατία μας, την ήδη ανάπηρη.

Από την άλλη πλευρά ο κλάδος της συσκευασίας αντιστέκεται σθεναρά στην κρίση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τον αξιοποιήσουμε και να επενδύσουμε σε αυτόν. Μέσω αυτού τα προϊόντα της Πατρίδας μας θα αποκτήσουν αξία και υπόσταση στις αγορές. Είναι ο μόνος τρόπος να κάνουμε πάλι ανάπτυξη και να ενισχύσουμε την οικονομία μας. Είναι ο μόνος τρόπος να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας ως κράτος και ως ανθρώπινες υπάρξεις. Διαφορετικά θα αναγκαζόμαστε να ξεπουλάμε όσο-όσο τον εθνικό μας πλούτο και τον ιδρώτα των ανθρώπων μας σε κάποιους άλλους που θα κερδοσκοπούν στις πλάτες μας.

Η χάραξη της Εκπαιδευτικής Πολιτικής μιας Χώρας πρέπει να γίνεται με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας και των ανθρώπων που την αποτελούν. Δεν πρέπει να γίνεται για την εξυπηρέτηση των διαφόρων συμφερόντων, μικρών ή μεγάλων. Είναι, επίσης, πολύ βλαβερό να σχεδιάζεται εσπευσμένα υπό το βάρος της κρίσης. Η Εκπαιδευτική Πολιτική ενός Λαού πρέπει να βλέπει μπροστά, να δίνει προοπτική για την έξοδο από την κρίση και να προετοιμάζει το κατάλληλο έδαφος για την πορεία της χώρας και των ανθρώπων της για την μετά την κρίση εποχή.

Τσιγώνιας Μάριος
Εργαστηριακός Συνεργάτης ΤΕΙ-Αθ.»
Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να ακυρωθεί η συγχώνευση του Τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών με το Τμήμα Γραφιστικής, στα πλαίσια του σχεδίου «Αθηνά»;

2.Σε περίπτωση που δεν λάβετε τα προσήκοντα μέτρα και τελικά η συγχώνευση προχωρήσει, έχετε σκεφτεί ότι:

α.Καταργείτε επί της ουσίας το μοναδικό Τμήμα Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών;

β. Υποβαθμίζετε το πτυχίο των ήδη αποφοιτησάντων αφού δεν θα υπάρχει πλέον αμιγές Τμήμα Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών στην Ελλάδα;

γ. Καταργείτε επί της ουσίας την αξιοκρατία και το δικαίωμα της επιλογής του τομέα σπουδών όπως αυτές εκφράζονται μέσα από τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων;

δ.Δεν πλήττεται μόνο η ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και οι παραγωγικοί κλάδοι των εκδόσεων, των εκτυπώσεων και της συσκευασίας;

3.Η πρόταση συγχώνευσης του Τμήματος Τεχνολογίας Γραφιστικών Τεχνών με το Τμήμα Γραφιστικής συνέπεσε με τη βίαιη κατάργηση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Κατανοείτε ότι με τις εγκληματικές σας αποφάσεις, δίνετε τη χαριστική βολή στη γλώσσα και την πνευματική μας κληρονομιά;

4.Συνειδητοποιείτε ότι με τις πράξεις ή τις παραλείψεις σας, καταστρατηγείτε το άρθρο 14 παρ. 1 που σαφώς ορίζει ότι «καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και διά του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Κράτους;»

θεωρήθηκαν νεκροί ή κλινικά νεκροί, στη συνέχεια όμως η διάγνωση ανατράπηκε ριζικά και τώρα ζουν.

Στην Ελλάδα, ετοιμάζουν μια απόλυτα ελεγχόμενη, οργουελική κοινωνία. 
Υποχρεωτικά δωρητές οργάνων 
όλοι οι Έλληνες από την 1η Ιουνίου 2013

Που πάει να πει ότι από εκείνη την ημέρα και μετά,δεν χρειάζεται πλέον η συγκατάθεση του ιδίου του δωρητή ή των συγγενών του για την αφαίρεση οργάνων του, αλλά για να μη συμβεί αυτό,θα πρέπει όσο είναι στη ζωή ο κάθε ένας από τους ενδιαφερόμενους να δηλώσει επίσημα και γραπτά στον Ε.Ο.Μ (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων,ειδικό τμήμα αρνήσεων) την αντίρρηση του.

Πόσοι από τους πολίτες είναι ενήμεροι;;; Δεν υπάρχει ο φόβος μέσα από έναν τέτοιο νόμο,να οργιάσει το εμπόριο οργάνων,αλλά και οι ακόμη περισσότερες απαγωγές παιδιών,αλλά και ενηλίκων για τον ίδιο "σκοπό";;;

http://freepeoplenow.wordpress.com/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-2/%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%88%CE%B7%CF%82/ klik εδωωωωωωωωωωω!!!


«ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΩ ΚΑΙ
ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΜΕ …ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ»
Παρά την προσπάθεια «κουκουλώματος» της υπόθεσης, είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοιο σοβαρό περιστατικό.
 «Η κατάσταση ξέφυγε από τα όρια του νοσοκομείου μας και ενεπλάκη και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων. Η κ. (...) επείσθη, χωρίς να δει την ασθενή, να τηλεφωνήσει στους συγγενείς, για να συγκατατεθούν στην αφαίρεση οργάνων», λέει στην αναφορά του ο κ. Κοφινάς.
Read more:http://www.egolpion.com/kofinas_apostolopoulou.el.aspx#ixzz2Nzs4fDFZ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Σύσκεψη Ανέργων

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η Σύσκεψη Ανέργων στον χώρο του Σωματείου. Συμμετείχαν άνεργοι από διάφορους χώρους δουλειάς και συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της συγκεκριμένης κατάστασης, αλλά και γενικότερα λόγω της αναπόφευκτης κρίσης του οικονομικοπολιτικού μας συστήματος, του καπιταλισμού.

Μερικά από τα εντονότερα προβλήματα που αναπτύχθηκαν είναι:
*Η αδυναμία τους να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις λόγω του πενιχρού επιδόματος για όσους το λαμβάνουν, ή μηδενικού επιδόματος για όσους έχει λήξει η διάρκεια επιδότησης.
*Η αδυναμία τους να λαμβάνουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, λόγω του ότι δεν μπορούν να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας τους.
*Η απειλή που αντιμετωπίζουν, να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, αφού λόγω της αδυναμίας τους να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ (ο οποίος, πέρα από τις συνεχόμενες αυξήσεις στην τιμολόγηση, εξακολουθεί να περιλαμβάνει και το χαράτσι)
*Η αδυναμία πολλών, να καλύψουν ακόμα και τη σίτιση των ίδιων και των οικογενειών τους.
*Ο ουσιαστικός αποκλεισμός τους από τα ΜΜΜ, όσο τους απαιτείται να χτυπούν και εκείνοι εισιτήριο.

Εκτός από τα παραπάνω προβλήματα που αντιμετωπίζουν άμεσα πολλοί από τους άνεργους συναδέλφους, υπάρχουν και άλλου είδους δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Όπως για παράδειγμα η απομόνωση που αισθάνεται ένα μεγάλο μέρος ανέργων, ο διαχωρισμός τους από τους εργαζόμενους ή ακόμα η εναντίωση ανέργων και εργαζομένων.
 ----------------------------------------
Κάθε Ελληνική οικογένεια έχει έναν τουλάχιστον άνεργο, δεν πρέπει να ολιγωρούμε ή να αδιαφορούμε. Όλοι είμαστε άνεργοι, υπό προθεσμία, και κυρίως τα παιδιά μας . Και ας μην εφησυχάζουν όσοι έχουν ή νομίζουν ότι έχουν εξασφαλίσει το μέλλον.  

Στενάζει η ελληνική κοινωνία από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και δη των μακροχρόνια ανέργων ήτοι 845.984 άτομα που αναζητούν επί ματαίω εργασία τους τελευταίους 12 μήνες. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα αν είναι «νέοι» ή «παλαιοί» άνεργοι), αποτελούν το 65,3%.

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Τα δικαιώματα των γυναικών θα μπορούσαν να καταστρέψουν την κοινωνία

Η κυβερνώσα Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου προειδοποιεί ότι μια διακήρυξη του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών θα μπορούσε να καταστρέψει την κοινωνία, επιτρέποντας στις γυναίκες να ταξιδεύουν, να εργάζονται και να χρησιμοποιούν μέσα αντισύλληψης  χωρίς την έγκριση των συζύγων τους.


Αθήνα 2013
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα εκτιμά ότι η διακήρυξη θα δώσει "στις συζύγους πλήρη δικαιώματα, ώστε να καταγγέλλουν στη δικαιοσύνη τους συζύγους τους, κατηγορώντας τους για βιασμό ή παρενόχληση, υποχρεώνοντας τις αρμόδιες αρχές να επιβάλλουν ποινές στους συζύγους ανάλογες με αυτές που επιβάλλονται για βιασμό ή παρενόχληση από έναν ξένο".

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα προειδοποιεί ότι η διακήρυξη θα δώσει στα κορίτσια ελευθερία στη διάθεση του σώματός τους, θα νομιμοποιήσει την άμβλωση, θα επιτρέψει στους νέους να προμηθεύονται αντισυλληπτικά, θα παράσχει στις γυναίκες ισότητα στο γάμο και θα απαιτήσει από άνδρες και γυναίκες να μοιράζονται καθήκοντα όπως η φροντίδα των παιδιών και οι δουλειές του σπιτιού.

Σύμφωνα με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, η διακήρυξη θα δώσει "ίσα δικαιώματα στους ομοφυλόφιλους, θα παράσχει προστασία και σεβασμό στις εκδιδόμενες γυναίκες και ίσα δικαιώματα στις συζύγους μοιχούς και στους γιους που γεννιούνται από σχέσεις μοιχείας".

Το Ισλαμικό Κόμμα του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι παραθέτει 10 λόγους για τους οποίους οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει "να απορρίψουν και να καταδικάσουν" τη διακήρυξη, για την οποία η Επιτροπή του ΟΗΕ για το Καθεστώς των Γυναικών αγωνίζεται να επιτύχει συμφωνία μέχρι σήμερα.

Ομολογούμενη αποτυχία

Κοροϊδία ανέργων


Παρασκευή 15 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣΣελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 
  • Στο 65% η ανεργία στις νέες γυναίκες
  • Στο 57,8% το συνολικό ποσοστό ανεργίας στους νέους
  • Ανεξέλεγκτες διαστάσεις συνεχίζει να παίρνει η ανεργία στη χώρα καθώς οι άνεργοι ΕΠΙΣΗΜΟΣ έφτασαν το 1.295.535 άτομα το τέταρτο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χτες η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
  • Πάνω από 6 στους 10 60% μακροχρόνια άνεργοι
    Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το ποσοστό των «νέων ανέργων» δηλαδή όσων δεν έχουν εργαστεί ποτέ και ψάχνουν για δουλειά ανέρχεται στο 24% του συνόλου των ανέργων, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί δηλαδή που ψάχνουν για δουλειά από 12 μήνες και πάνω ανεξάρτητα αν είναι νέοι ή παλαιοί άνεργοι) αποτελούν το 65,3%.
Εκτός από τα λόγια τα μεγάλα 
Αυτά πετύχατε για τους εργάτες

Κομματικές φιέστες για να κοροϊδέψουν τους 88 ανέργους συναδέλφους.

 ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΝΝΗ; ΚΟΥΚΙΑ ΣΠΕΡΝΩ
Συλλαλητήριο διοργάνωσαν το απόγευμα της Παρασκευής η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ και το συνδικάτο στην ΝΤΕΛΙΚΑ (SCA) στην πλ. Ελευθερίας (Προσφυγικά) ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου στην Πάτρα. Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της διοίκησης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου Γιάννης Τόλης, τονίζοντας πως «είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία της Γραμματείας Αχαΐας του ΠΑΜΕ να οργανώσει τη σημερινή συγκέντρωση αλληλεγγύης!!! στους εργαζόμενους της "Ντέλικα", ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου. Αυτή είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που το έχουν ανάγκη και όχι τα κροκοδείλια δάκρυα και λόγια εντυπωσιασμού που είδαμε αυτές τις μέρες από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. 

(Στην  κατσαρόλα Τόλη μας να βάλουν έμπρακτη Αλληλεγγύη και βόλτες στην Πάτρα για να ταΐσουν τα παιδιά τους οι εργάτες;;; Κοροϊδεύετε ωμά τα εκατομμύρια των ανέργων με κομματικές φιέστες)


Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, μέλος της Γραμματείας Αχαΐας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Πάτρας, καταλήγοντας στην πλατεία Γεωργίου.
Τώρα τους έπιασε ο ΠΟΝΟΣ!!!! για το κλείσιμο του εργοστασίου και για τους 88 συναδέλφους;;; Με τον κομματικό τους φανατισμό έχουν διαλύσει όλο τον κλάδο.

Στο πανό ομολογούν ξεκάθαρα τα εγκλήματα που έχουν κάνει για να διαλύσουν την Ελληνική εκτυπωτική βιομηχανία. Διαβάστε τη γράφουν.

Εάν κάνατε τα ίδια για τους απολυμένους συναδέλφους του 902, του ριζοσπάστη και της τυποεκδοτικής τουλάχιστον θα είχατε ένα άλλοθι.

Τα νέα του ΣΕΜΕΕ


18.01.13
ΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ


ΕNOIKIAZETAI αυτόνομο κτίριο, βιομηχανικών προδιαγραφών 510τ.μ., ισόγειο και 1ος όροφος σε άριστη κατάσταση, πλησίον σταθμού Μετρό Αττική

Τηλ. επικ.: 210 82 12 300
 
 
Η αγγελία είναι πραγματική. 
δεν πρόκειται για αστείο.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΠΗΕΑ

Το Διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ, σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013, αποφάσισε τα εξής:

Καταγγέλλει την Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη για την αιφνίδια αυθαίρετη και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφου μας Στέλλας Μαλθακού και την παράνομη - για δεύτερη φορά - απόλυση της συνδικαλίστριας αναπληρώτριας εκπρόσωπου των εργαζομένων, συναδέλφου μας Γιάννας Σακελλαρίου.

Κηρύσσει 24ωρη προειδοποιητική απεργία όλων των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται στις εφημερίδες «ΒΗΜΑ», « ΝΕΑ» και στον Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM», από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου 2013, μέχρι τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 16 Μαρτίου 2013.

Ζητάει την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων μας και το σταμάτημα της εργοδοτικής τρομοκρατίας, όπως αυτή εκφράζεται με παράνομες, καταχρηστικές και αυθαίρετες απολύσεις συναδέλφων μας και διώξεις συνδικαλιστικών μας εκπροσώπων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Οι κομματικοί συνδικαλιστές κοροϊδεύουν τους εργάτες

  Ανακοίνωση της 
 Ομοσπονδίας Μισθωτών 
Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου
Οι εργαζόμενοι της ΝΤΕΛΙΚΑ που αυτή τη στιγμή εκβιάζονται και απειλούνται να συμφωνήσουν με το σφαγιασμό τους, ένα δρόμο έχουν να ακολουθήσουν. Αυτό της αντίστασης, της διεκδίκησης, στο δικαίωμα στη δουλειά, να μην περάσει ο εκβιασμός της εργοδοσίας που επιδιώκει τις εθελούσιες απολύσεις, το προσωρινό κλείσιμο και την επαναλειτουργία του εργοστασίου με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, σύγχρονους δούλους.
Αυτό αποδεικνύεται και από την ανάθεση προσωρινά σε επεξεργαστές φασονατζήδες, προϊόντων με την επωνυμία ΝΤΕΛΙΚΑ.
Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου, τους εργαζόμενους να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΝΤΕΛΙΚΑ.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εργαζομένων της ΝΤΕΛΙΚΑ, στον αγώνα τους για να αποκρούσουν την αντεργατική επίθεση, για δουλειά με δικαιώματα.
 -----------------------------------------
Σχόλιο
ο κόμπος φαίνεται να φτάνει στο χτένι.
Συνδικαλισταράδες  της ομοσπονδίας του κκε,  κανένας πλέον δεν σας παίρνει στα σοβαρά. Εάν λέγατε τα ίδια για τους απολυμένους συναδέλφους του 902, του ριζοσπάστη και της τυποεκδοτικής τουλάχιστον θα είχατε την αξιοπρέπειά σας.

Το κλείσιμο του εργοστασίου χαρτοποιίας στην Πάτρα ανακοίνωσε η SCA Hellas

Το εργοστάσιο της SCA Hellas (χαρτοποιία) στην Πάτρα, σύμφωνα με την Μαρία Λαζαρίμου, υπεύθυνη επικοινωνίας της SCA Hellas, θα κλείσει ως το Μάιο.

Οι εργαζόμενοι στην SCA Hellas είναι 60 στο εργοστάσιο Πάτρας και 28 στα γραφεία στην Αθήνα.

Δεν θα αφήσουνε τίποτα όρθιο στο τέλος

Τα ΠΗΡΑΤΕ όλα, τα ΚΛΕΨΑΤΕ όλα, τα ΧΑΛΑΣΑΤΕ όλα

Σε 1.110 σελίδες χαρτιού τύλιξαν οι δικαστές τον Ακη Τσοχατζόπουλο και τη συμμορία των υπολοίπων «18» οι οποίοι θα δικαστούν στις 22 Απριλίου για το ξέπλυμα χρήματος που αφορά τις μίζες από τα εξοπλιστικά!!!.
 Στο βούλευμα αναφέρεται ότι η εν λόγω οργάνωση δημιουργήθηκε στις αρχές του 1998 και δραστηριοποιήθηκε έως και τον Απρίλιο του 2010, με σκοπό να αποκρύβουν «σημαντικότατου ύψους παράνομα έσοδα μέσω ενός καλοστημένου και πολύπλοκου δικτύου»!!!.

Δεν σοβαρευόμαστε λίγο, σε αυτή τη χώρα, γίνονται τέτοια πράγματα, 12 ολόκληρα χρόνια και δεν τους πήρε κανένας!!! χαμπάρι;;; απαπα... 
Οι μόνοι που φταίνε τελικά είναι οι Έλληνες πολίτες που δεν τα φάγαμε... Τόσο δύσκολο είναι πλέον να πεις την αλήθεια στην Ελλάδα του σήμερα, λέω εγώ τώρα και καλά...

Ο χρόνος της ανοχής και της αντοχής μας έληξε .
Αν αντιμετωπίζεις τον εκτελεστή σου με ταπεινότητα και λουλούδια ενώ εκείνος κρατά ένα μαχαίρι για να σε σφάξει τότε προσποιήσου ότι ήδη είσαι άγγελος. Μπορεί μετά θάνατον να έχεις δίκιο. Το μόνο σίγουρο βέβαια είναι ο θάνατός σου.

Εεεεεεε και μην ξεχνάτε, τα τυπογραφεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο και τα κομματόσκυλα!!! του κλάδου ουρλιάζουν πάνω από τις σταματημένες μηχανές: <για τον εργάτη ρε γαμώτο>;.

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Βαράνε στο ψαχνό τους εργαζομένους

 Επώνυμες καταγγελίες εργαζομένων για την Πανελλήνια Ένωση Λιθογράφων την Τυποεκδοτική και το ΚΚΕ. Οι εργαζόμενοι του κλάδου να σπάσουν τις αλυσίδες του φόβου. Στα κομματικά τυπογραφεία απαγορεύουν τον συνδικαλισμό, κάνουν απολύσεις συνεχώς τα κομματόσκυλα ξεκληρίζουν την εργατική τάξη και την λαϊκή οικογένεια.


Αλέκα Παπαρήγα για τις απολύσεις στην Τυποεκδοτική, 14/01/2013.: «Όταν δεν έχεις δουλειά, βεβαίως και θα απολύσεις. Δηλαδή όταν τον έχεις τον άλλον απλήρωτο δεν είναι το ίδιο;» !!!!
------------------------------------------------------
Την Τετάρτη 6 Μαρτίου, ο σύντροφος Πέτρος Κοντογιάννης, μέλος της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε, απολύθηκε από την Τυποεκδοτική Α.Ε., όπου και εργαζόταν τα τελευταία 14 χρόνια. Πρόκειται ξεκάθαρα για μια εκδικητική απόλυση, η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την συνδικαλιστική δράση του συντρόφου στον συγκεκριμένο εργασιακό χώρο.

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου είχε προηγηθεί απόλυση άλλου εργαζομένου, γεγονός που ουσιαστικά άνοιγε τον νέο κύκλο απολύσεων στην Τυποεκδοτική. Ο Πέτρος Κοντογιάννης έκανε προσπάθειες για την πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης των εργαζομένων με την παρουσία τόσο του εργοδότη όσο και του σωματείου του. Οι προσπάθειές του έπεσαν στο κενό και πέντε μέρες αργότερα, του έγινε γνωστή η απόλυσή του.

Το πραγματικά αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι η στάση που κράτησε το σωματείο των λιθογράφων, το οποίο ελέγχεται από το ΠΑΜΕ. Δίνοντας μαθήματα για το πως ακριβώς πρέπει να λειτουργεί ένα φιλοεργοδοτικό σωματείο, δικαιολόγησε τις απολύσεις λέγοντας πως εντάσσονται στο πλάνο συρρίκνωσης της εταιρείας και πως είναι γνωστές και αναμενόμενες για όλους. Αν αναλογιστεί κανείς πως η στάση του συγκεκριμένου σωματείου είναι αντίστοιχη και στις πάνω από 100 απολύσεις που έχουν γίνει στην Τυποεκδοτική Α.Ε. το πρόσφατο διάστημα, δεν είναι καθόλου δύσκολο να βγουν συμπεράσματα για τον ρόλο του.

Στην εποχή της κρίσης, τα αφεντικά προσπαθούν με διάφορους τρόπους να φανούν ως τα θύματα της συγκυρίας, να μας πείσουν πως οι εργάτες και οι εργοδότες πλήττονται παρέα σαν να έχουν να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί ένα φυσικό φαινόμενο όπως μια μπόρα. Οι εργάτες όμως ανήκουμε σε ένα άλλο στρατόπεδο και τα προβλήματα των ταξικών μας αντιπάλων δεν μας αφορούν. Σε αυτό το δεδομένο δεν υπάρχουν εξαιρέσεις και η στάση μας δεν καθορίζεται από την πολιτική ταυτότητα των εργοδοτών μας. Αυτό ισχύει τόσο για τα αφεντικά της Τυποεκδοτικής Α.Ε. όσο και για όλα τα αφεντικά.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε δηλώνει πως θα σταθεί δίπλα στον σύντροφο Πέτρο, θα υπερασπιστεί τις επιλογές του και θα δώσει συνέχεια στο θέμα της συνδικαλιστικής απόλυσής του. Για την απόκρουση της επίθεσης του Κεφαλαίου η εργατική τάξη οφείλει να επιδιώξει την πλατιά ενότητά της και όχι να κρυφτεί πίσω από διαταξικά άλλοθι. Σε αυτό τον πόλεμο, τα στρατόπεδα είναι ξεκάθαρα χωρισμένα. Και όποιος δεν υπερασπίζεται το δίκιο της τάξης αλλά το συμφέρον των αφεντικών θα μας βρει απέναντί του.

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Οι εργάτες μάζεψαν υπογραφές εναντίον της κομματικής Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου

Επιστολή προς τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου απέστειλε το Σωματείο της ΕΛ-ΠΑΚ με τις υπογραφές 65 εργαζομένων οι οποίοι, όπως αναφέρεται στην επιστολή, δεν χρειάζονται την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.
--------------------------------  
Συνάδελφοι, αν έχουμε τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια πρέπει να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Τα κομματόσκυλα το μόνο που προσέφεραν στους Έλληνες εργάτες ήταν να διαλύσουν την ελληνική βιομηχανία και να τους οδηγήσουν στην ανεργία.

Εμείς το φωνάζουμε εδώ και καιρό: Το σάπιο κομματικό συνδικαλιστικό σύστημα δεν εξυγιαίνεται. οι κομματικοί συνδικαλιστές και τα λυσσασμένα κομματόσκυλα τους δεν θα πρέπει να περνούν ούτε έξω από τα τυπογραφεία. Η πραγματικότητα έχει διδάξει ότι η συνδικαλιστική κομματική αριστοκρατία όταν δεν μπορεί να ελέγξει τους εργάτες τότε φροντίζει να τους εκφυλίζει.καταστρέφοντας τους και οδηγώντας τους στην ανεργία. Το καπέλωμα και η διάλυση των εργαζομένων δεν θα περάσει.

typografeio

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ EL PACK A.E KATA Π.Α.ΜΕ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΚΕ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ



ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ EL PACK

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τις τελευταίες ημέρες το σωματείο μας και ειδικά ο Πρόεδρος του σωματείου μας δεχόμαστε μία άνευ προηγουμένου επίθεση από το ΠΑΜΕ με μπροστάρη τον Αγγελόπουλο (του οποίου τα άπλυτα πολλές φορές τα έχει βγάλει στην φόρα ο Πρόεδρος του σωματείου) για δήθεν Απεργοσπασία στις 23/02/2011.
Στις 23/02/2011 η απεργία στο εργοστάσιο ήταν καθολική, κανείς εργαζόμενος δεν πήγε στην δουλειά, είτε ήταν μέλος, είτε όχι του συνδικάτου.
Στον χώρο του εργοστασίου βρισκόντουσαν το προσωπικό ασφαλείας (4 εργαζόμενοι το πρωί και 4 το απόγευμα) καθώς και ο Διευθυντής του εργοστασίου, ο Διευθυντής παραγωγής και 4 Προϊστάμενοι τμημάτων, για τους οποίους δεν θα απολογηθεί το σωματείο μας ,διότι ούτε μέλη μας είναι, αλλά επίσης εισήλθαν στο εργοστάσιο την ώρα που όλοι οι εργαζόμενοι ήταν στην πορεία.
Ο Αγγελόπουλος με μία ομάδα φοιτητών και τον βουλευτή Καραθανασόπουλο μπήκαν στο εργοστάσιο απωθώντας βίαια τον εργαζόμενο SECURITY φύλακα και
πετώντας τον κάτω προσπάθησαν να μπουν στον κυρίως χώρο του εργοστασίου με τα τσιγάρα στο στόμα.
Αλλά τι τους νοιάζει αυτούς αν έπιανε φωτιά το εργοστάσιο; (Σημειωτέο ότι στο εργοστάσιο βρισκόταν χιλιάδες τόνοι χαρτιού λόγω του αντικειμένου εργασίας).
Ο Αγγελόπουλος την άλλη μέρα θα πήγαινε στο κόμμα, ο βουλευτής στην βουλή, οι φοιτητές για καθοδήγηση και εμείς στο ταμείο ανεργίας!!!!

Εκεί το προσωπικό ασφαλείας ως όφειλε και έχει υποχρέωση προσπάθησε να προφυλάξει τον χώρο από τους τσιγαροφόρους εισβολείς, τότε δέχτηκαν λυσσαλέα υβριστική και σωματική επίθεση από την ομάδα των φοιτητών, τον Αγγελόπουλο και τον Καραθανασόπουλο, με αποτέλεσμα να γίνει συμπλοκή και να έρθουν και 2 περιπολικά της αστυνομίας τα οποία κατέγραψαν τα γεγονότα.

Είναι φανερό ότι όλη αυτή η κίνηση έγινε για δύο λόγους:
Πρώτον γιατί ο Αγγελόπουλος δεν μπορεί να δεχθεί ότι αυτά που κρύβει, επιμελώς δυστυχώς για αυτόν, τα γνωρίζουν και άλλοι και έχει περάσει στο στάδιο του εκφοβισμού.
Και δεύτερον παίχτηκε ένα καλά στημένο επικοινωνιακό παιχνίδι για να αποφύγουν την κριτική για την απεργοσπασία που έκανε η παράταξη που υποστηρίζει το ΠΑΜΕ στο ΚΑΖΙΝΟ ΡΙΟ.
Τέτοιες τακτικές από κομματικούς συνδικαλιστές που παίρνουν τηλεφωνικές εντολές το εργατικό κίνημα τις έχει απορρίψει εδώ και καιρό. Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καθημερινό αγώνα μας για το δίκαιο και το μεροκάματο των εργαζομένων χωρίς να φοβόμαστε κανέναν και τίποτα.

Από το Δ.Σ. 

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------