Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Το φυλλάδιο τυπώθηκε στην Βουλγαρία;;;


Σκάνδαλο συνιστά η δημοσίευση στην Τουρκική γλώσσα τριπτύχου φυλλαδίου κατά της βίας των γυναικών, το οποίο φέρει το λογότυπο του Υπουργείου Εσωτερικών και της Γενικής Γραμματείας ισότητας των δύο φύλων. καθότι το υπουργείο Εσωτερικών απάλειψε την ονομασία «Κομοτηνή» από την όμορφη πρωτεύουσα του νομού Ροδόπης και την χαρακτηρίζει πλέον επίσημα και σε αφίσα του με την τουρκική ονομασία ως «Γκιουμουλτζίνε» (Gumülcine).

Το συγκεκριμένο φυλλάδιο είναι μετάφραση αντίστοιχου φυλλαδίου στα ελληνικά, αλλά στην τουρκική γλώσσα ο μεταφραστής έβαλε σκόπιμα και κατά παράβαση της ελληνικής νομοθεσίας την ονομασία της Θρακικής πρωτεύουσας ως Γκιουμουλτζίνε (Gumülcine) και όχι ως Κομοτηνή (Komotini).

Κανένας Έλληνας τυπογράφος δεν θα δεχόταν να εκτυπώσει το φυλλάδιο. 
Γι' αυτό το τύπωσαν στην Βουλγαρία με χρήματα του Ελληνικού λαού.

Συνάδελφοι, μετά από αρκετά τηλ. σε τυπογραφεία του Νομού Ροδόπης και σε τυπογραφεία συναδέλφων Αθηνών και Θεσσαλονίκης κανείς δεν γνώριζε σε πόσα αντίτυπα και που τυπώθηκε τελικά αυτό το φυλλάδιο.

Βάση πληροφοριών συναδέλφων και χαρτεμπόρων που γνωρίζουν την αγορά, γνωστή εταιρεία που μαζεύει όλες τις δουλειές του δημοσίου το τύπωσε στην Βουλγαρία όπου και έχει το δικό της τυπογραφείο. Αν κάποιος έχει περισσότερα στοιχεία και θέλει να βοηθήσει να τα στείλει για να τα δημοσιεύσουμε.

Να σας θυμίσουμε και μια άλλοι περίπτωση του 2011 
που αφορούσε τους Γιατρούς χωρίς σύνορα.
Σε Φυλλάδια για το έργο που επιτελούν κυκλοφόρησαν, ανά την Ελλάδα, όπου τα Σκόπια, εμφανίζονται σε σχετικό χάρτη της Ελλάδας μας ως “Macedonia”.

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα απάντησαν ότι το φυλλάδιο τυπώθηκε στην Ισπανία!!!! και όπως ομολογούν η εσφαλμένη αναγραφή της ονομασίας των Σκοπίων σε Macedonia «διέλαθε» της προσοχής του Ελληνικού τμήματος των Γιατρών χωρίς Σύνορα.

Υπήρχε περίπτωση ο χάρτης όπου τα Σκόπια θα εμφανίζονταν ως «Macedonia» να εκτυπωνόταν αν την εκτύπωση την είχε αναλάβει Ελληνικό τυπογραφείο;;;

Η εισαγόμενη τυπογραφία είναι μια από της μεγαλύτερες πληγές της Ελλάδας.


Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------