Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Πότε επιτέλους θα καταργηθεί το αγγελιόσημο;

Αντικρουόμενες πληροφορίες και σενάρια κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες για την τύχη του καταστρεπτικού αγγελιοσήμου ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ και απέδιδαν (όποτε ήθελαν) οι ιδιοκτήτες και εκδότες των ΜΜΕ στα ασφαλιστικά ταμείων του κλάδου των δημοσιογράφων. στα οποία οι εκδότες δεν αποδίδουν εργοδοτικές εισφορές.

Το αγγελιόσημο θα καταργηθεί, επιμένει η έκθεση του ΟΟΣΑ αλλά και τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου, με αφορμή την ψήφιση του μίνι Μνημονίου από τη Βουλή.

Την στιγμή που όλοι τάσσονται με την πλήρη κατάργηση του αγγελιοσήμου, με θεσμοθέτηση πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες, ιδιοκτήτες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης οι μόνοι που αντιδρούν εκτός των μεγαλοεκδοτών είναι οι δημοσιογράφοι.......

Θυμίζουμε ότι το ίδιο το ταμείο των εργαζομένων στα ΜΜΕ, στο οποίο ανήκουν και οι εκδότες του Τύπου, αποδέχθηκε τον χαρακτηρισμό του αγγελιοσήμου ως «φόρο υπέρ τρίτων», παρά τα στοιχεία που είχαν κατατεθεί και αποδείκνυαν πως πρόκειται για εργοδοτική εισφορά.

Κάνουν πως ξεχνούν οι μεγαλοδημοσιογράφοι πως το αγγελιόσημο δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα διαχρονικό δώρο προς τους εκδότες και καναλάρχες εις βάρος του Ελληνικού λαού, καθώς αντικαθιστούσε την εργοδοτική εισφορά που δεν πληρώνουν αλλά αναγκαστικά την πλήρωνε ο καταναλωτής διότι οι διαφημιζόμενοι το επιπλέον κόστος +20% (και μιλάμε για πάρα πολλά εκατομμύρια) των διαφημίσεων το μετακυλούν στο προϊών.

 Από το αγγελιόσημο γινόταν και η χρηματοδότηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων των δημοσιογράφων, ακόμα και τον δήθεν συνδικαλισμό τους τον πληρώναμε εμείς.

Το ζήτημα θα παραμείνει ανοιχτό το επόμενο διάστημα, καθώς οι συνδικαλιστικές παρατάξεις!; συνεχίζουν να διαπραγματεύονται τη διατήρηση του αγγελιοσήμου, χωρίς να αποκαλύπτουν τις λεπτομέρειες των σεναρίων που συζητούνται. .

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------