Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Η κίνηση αυτή θεωρείται προάγγελος περαιτέρω εξελίξεων.

Η συμφωνία, οι νέοι πράκτορες και τα κέρδη των 4 εκατ.

Οι δύο μεγαλομέτοχοι των πρακτορείων διανομής Τύπου "Αργος" και "Ευρώπη", εσχάτως, και μετά από ένα πρόσφατο "θερμό επεισόδιο", φαίνεται ότι ξεκίνησαν σταδιακά την υλοποίηση συγκεκριμένου σχεδίου.

Από την προηγούμενη εβδομάδα αναπτύσσεται έντονη κινητικότητα, κυρίως σε επίπεδο επαρχίας, με τα υποπρακτορεία να αλλάζουν χέρια το ένα μετά το άλλο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι διοικήσεις του "Αργους" και της "Ευρώπης" θέλοντας να μειώσουν τα λειτουργικά κόστη, έκριναν σκόπιμο να προχωρήσουν στην ενοποίηση των δράσεών τους στους περισσότερους νομούς της χώρας.

Έτσι, για παράδειγμα, στη Λάρισα την ευθύνη της διανομής θα την έχει ο υποπράκτορας του.. "Ευρώπη", ενώ στη Μαγνησία θα την έχει εξολοκλήρου ο πράκτορας του "Αργους".
Το αυτό γίνεται και στη Λαμία, στην Τρίπολη, στον Ισθμό και σύντομα θα επεκταθεί και στα όρια της Αττικής. Με τον τρόπο αυτό, μειώνεται το ποσοστό που θα λαμβάνουν οι υποπράκτορες, ενώ παράλληλα ελαττώνονται και οι επισφάλειες που είχαν τα δύο πρακτορεία διανομής.


 Στο μεταξύ, στη Βόρεια Ελλάδα ανέστειλε τη λειτουργία του το Μακεδονικό Πρακτορείο Διανομής, το οποίο, εκτός όλων των άλλων, μοίραζε και την εφημερίδα "Δημοκρατία". Πάντως, από την ενοποίηση των υπηρεσιών εκτιμάται ότι και τα δύο πρακτορεία θα βγουν κερδισμένα κατά 3,5 με 4 εκατ. ευρώ.

Εφημεριδοπώλης στον  Ηλ. Σταθμό  1950

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------