Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Συντονισμένη δράση αναλαμβάνει το ΚΚΕ στον κλάδο

Έλεγχος του Σωματείου με την επιθεώρηση εργασίας 
σε Βιβλιοδετείο στο Περιστέρι. 

Την Τετάρτη 18-06-2014 στις 13.00, κλιμάκιο του Σωματείου με την Επιθεώρηση Εργασίας Περιστερίου πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο βιβλιοδετείο με την επωνυμία ΜΟΣΧΟΥΤΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ στο Περιστέρι, (πρώην Τσιαδής Ηλίας ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΙΚΗ). Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση απασχολούσε ανασφάλιστο εργαζόμενο. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε  επίσης στο λογιστήριο αλλά και όπως μας  δήλωσαν στην πλειοψηφία τους οι εργαζόμενοι, ότι τους οφείλονται δεδουλευμένα που φθάνουν σε κάποιες περιπτώσεις και σε υπέρογκα ποσά. Επίσης διαπιστώθηκε ότι εργαζόμενοι ενώ εργάζονται πολλά χρόνια στην επιχείρηση και έκαναν εξειδικευμένη εργασία, αντίθετα ασφαλίζονται ως ανειδίκευτοι εργάτες
Στην επιχείρηση επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο, καθώς και συστάσεις για εξόφληση όλων των οφειλών προς τους εργαζόμενους. Επίσης το σωματείο κάλεσε την εργοδοσία να σταματήσει τον αποκλεισμό στα Μέλη της Διοίκησης του σωματείου, όταν αυτά έρχονται προς ενημέρωση των εργαζομένων κατά την ώρα του διαλείμματος.

Το παράδειγμα αυτής της επιχείρησης, είναι χαρακτηριστικό για την εργοδοτική αυθαιρεσία που καταπατά ακόμα και αυτούς τους λίγους νόμους που έχουν απομείνει για τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Οι εργοδότες βρίσκουν χώρο να αυθαιρετούν. Υπολογίζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. 
Το Σωματείο Λιθογράφων δεν θα σταματήσει ούτε στιγμή να κυνηγάει με όλα τα μέσα και της δυνάμεις του, τους εργοδότες και της επιχειρήσεις εκείνες που μας θέλουν να δουλεύουμε ως μισθωτοί σκλάβοι. Γι αυτό και το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν και θα συνεχίσουν και άλλοι έλεγχοι σε εργοστάσια  και επιχειρήσεις που αυθαιρετούν.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν εργασιακές αυθαιρεσίες να επικοινωνούν με το Σωματείο, για να οργανώσουμε από κοινού την αντιμετώπισή τους.

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων

Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. 

& Συναφών Επαγγελμάτων.
Αριστοτέλους 11 – 15, 6ος ορ. Αθήνα, 

τηλ: 210 5223756, fax: 210 5223721

το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν

 και θα συνεχίσουν και άλλοι
έλεγχοι σε εργοστάσια  και επιχειρήσεις που αυθαιρετούν.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------