Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Ανοικτός ο δρόμος για συγχωνεύσεις Μέσων Ενημέρωσης και διαμόρφωσης κοινής γνώμης

Παρά τα δυσθεώρητα χρέη τους, θα συνεχίσουν να μονοπωλούν την ενημέρωση. Πέραν των ρυθμίσεων που φέρνει στη διαφήμιση και το αγγελιόσημο τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή ορίζει και ζητήματα λειτουργίας και συγχωνεύσεων ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης.

Η τροπολογία ορίζει ποιες συμπράξεις ΜΜΕ δεν εμπίπτουν στις απαγορεύσεις του νόμου και να αποσαφηνιστεί το τοπίο και να δίνει τη δυνατότητα στα Μέσα αυτά να πραγματοποιούν οικονομίες κλίμακας, όπως χρήση κοινών στούντιο ή ίδρυση κοινής εταιρείας παραγωγής.

Ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα να συνυπολογίζονται το στο ελάχιστο προσωπικό που πρέπει να απασχολείται από τηλεοπτικούς σταθμούς και οι εργαζόμενοι σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις (όμιλος ΜΜΕ) που αποτελούν έντυπο ή ηλεκτρονικό ΜΜΕ.

Ταυτόχρονα η τροπολογία οριοθετεί τη έννοια της «ενιαίας διεύθυνσης ΜΜΕ» ώστε να καθοριστεί τι είδους συνέργειες επιτρέπονται στο πλαίσιο κοινής διεύθυνσης ΜΜΕ που λειτουργούν στον ίδιο όμιλο.

Πρακτικά με αυτή την τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για συγχωνεύσεις Μέσων Ενημέρωσης, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του Πήγασου και του ΔΟΛ, που ζητιέται έντονα το τελευταίο διάστημα.




Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------