Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

... το Διασωματειακό των ΜΜΕ και η ΕΣΗΕΑ μπροστά στις ευθύνες τους

Και τώρα τι κάνουμε;
Έφτασε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων...

Έφτασε η ώρα των "Αγίων Αναργύρων" και ό,τι αυτοί φέρνουν ως μπουναμά - νομοσχέδιο καταστροφικό και εξευτελιστικό για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και των Ελληνικό λαό...

Και τώρα κύριοι και κυρίες των επαγγελματικών μας σωματείων πρέπει να κάνετε κάτι, αλλιώς θα ακούμε ακόμα ποιο συχνά το γνωστό "Αλήτες ρουφιάνοι, προδότες, δημοσιογράφοι και συνδικαληστές"...

Και αυτό το κάτι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι σπασμωδικό και πρόχειρο...
Ξέρατε από καιρό...Δεν έχετε άλλοθι...


Το πρώτο βήμα για τον ολοκληρωτικό έλεγχο του Τύπου και των ΜΜΕ επιχειρεί η κυβέρνηση. Στο νομοσχέδιο για τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων έρχεται να επιβάλει ένα καθεστώς περιορισμένης πληροφόρησης, λογοκρισίας και προστασίας των πολιτικών, με την απαγόρευση δημοσίευσης καταγγελιών σε βάρους τους, κατά την προεκλογική περίοδο.

Στη δεύτερη παράγραφο του άρθρου 18 το νομοσχέδιο προβλέπει πως «απαγορεύεται η παρουσίαση δια των ραδιοφωνικών και των τηλεοπτικών σταθμών του περιεχομένου των καταγγελιών που δεν αφορούν την προεκλογική δραστηριότητα κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου επισύροντας αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες».

Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα προληπτικής λογοκρισίας η εφαρμογή της οποίας θα ξεκινήσει από την προεκλογική περίοδο χωρίς να γνωρίζει που θα σταματήσει.

Σε μια πρωτοφανή και προκλητική προσπάθεια προστασίας των πολιτικών, το νομοσχέδιο εισάγει και την απαγόρευση καταγγελιών κατά την προεκλογική περίοδο.

Η γενική διατύπωση μετατρέπει τη διάταξη σε εκτελεστικό όπλο κατά της ελευθεροτυπίας και της δήθεν δημοκρατίας τους με τα κόμματα τις αντιπολίτευσης, τους δημοσιογράφους και τους συνδικαληστές για μία ακόμη φορά να σιωπούν.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------