Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Aς δούμε το κόλπο από την αρχή:

Στο σφυρί βγάζει το ΤΑΙΠΕΔ το σπίτι του “Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα”.

 Tα ιστορικά κτίρια της Πλάκας βγήκαν μαζικά στο σφυρί σε μια δύσχρηστη ηλεκτρονική πλατφόρμα στη διεύθυνση www.e-publicrealestate.gr.

Νεοκλασικά. Ιστορικά, διατηρητέα κτίρια. Στην πλειονότητά τους διώροφα. Στη ρίζα του βράχου της Ακρόπολης. Κομμάτι της ιστορίας της πόλης. Πωλούνται. Όλα μαζί. Με ηλεκτρονική δημοπρασία. Από ποιον; Από το ίδιο το κράτος, την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Στις 23 Σεπτεμβρίου -όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής- τμήμα του οικισμού των Αναφιώτικων θα έχει πωληθεί ηλεκτρονικά στο όνομα της «αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας»...

Στην ΕΤΑΔ ανήκουν 277 τουριστικά ακίνητα ανά την Ελλάδα, όπως τα πρώην ξενοδοχεία Ξενία, μαρίνες, κάμπινγκ, γκολφ, χιονοδρομικά κέντρα, μουσεία, σπήλαια, τουριστικά περίπτερα, ιαματικές πηγές, σημαντικού μεγέθους και προοπτικών εκτάσεις προς τουριστική αξιοποίηση, αλλά και 12 ολυμπιακά ακίνητα.  

Ωστόσο, διερωτάται κανείς τι αναμένουν οι υπεύθυνοι από την ηλεκτρονική πώληση των νεοκλασικών της Αθήνας, τα οποία σφραγίζουν τη φυσιογνωμία του τοπίου γύρω από τον βράχο της Ακρόπολης σε μια πόλη που συγκεντρώνει τουρισμό από όλο τον κόσμο χάρη στα μνημεία της.

Αρχιτέκτονες και ιστορικοί διερωτώνται μιλώντας στο «Βήμα»: «Τι είδους "αξιοποίηση" συνιστά η μαζική εκποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς δίπλα στον Ιερό Βράχο;».



 Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Σειρά έχει και η Ακρόπολη.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------