Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Η κατάντια των κομματικών συνδικαληστών, αφιερωμένη σε όλους τους υπερήφανους απολυμένους συναδέλφους τους

του Δημήτρη Τρίμη (το κείμενο, όχι ο τίτλος)

Αφιερωμένο στη Σόνια Χαϊμαντά, τον Γιώργο Γιουκάκη, τον Κώστα Τομαρά, την Αλέκα Ζουμή, την Πόπη Χριστοδουλίδου, την Αργυρώ Λύτρα, την Βούλα Βονάτσου, τον Νίκο Ζαμπάρα, τον Τάσο Σαραντή, τον Βαγγ. Γιάννου, τη Ντέμυ Αυλωνίτη και σ’ όλους τους άλλους υπερήφανους απολυμένους συναδέλφους του ΠΗΓΑΣΟΥ
dimosiografoi
Χθες η εργοδοσία και η διεύθυνση του “Εθνους” απέλυσε ακόμα έναν (που προστίθεται στους εκατοντάδες απολυμένους εργαζόμενους του Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΥ- Μπόμπολας) τον δημοσιογράφο Νίκο Θεοδωρόπουλο -που για ένα διάστημα είχε υπάρξει και συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των μελών της ΕΣΗΕΑ που εργάζονται στην εφημερίδα.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αμέσως ζήτησε από τους συναδέλφους του απολυμένου, συντάκτες του “Εθνους”,  να προχωρήσουν σε στάση εργασίας και συνέλευση με πρόταση μετατροπής της στάσης σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία για να ανακληθεί η νέα  άδικη και καταχρηστική απόλυση.

Την ίδια πρακτική έχει ήδη εφαρμόσει το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ (και των άλλων σωματείων του Τύπου) σε δεκάδες ανάλογες περιπτώσεις στον ΠΗΓΑΣΟ και οπουδήποτε αλλού (συχνά όμως χωρίς επιτυχία,  διότι οι συνάδελφοι δεν ήθελαν ή φοβόντουσαν να απεργήσουν καθώς η εργοδοσία και οι διευθυντές τούς απειλούσαν και τους απειλούν συστηματικά με νέες απολύσεις και περικοπές μισθών αν τολμήσουν να ακολουθήσουν την ΕΣΗΕΑ).

Και αυτή τη φορά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της συνδικαλιστικής εκπροσώπου των δημοσιογράφων του “Εθνους”,  οι συνάδελφοι  του απολυμένου …διεμήνυσαν στην ΕΣΗΕΑ ότι δεν έχει νόημα η συνέλευση γιατί δεν θέλουν να απεργήσουν!

Παρ’ όλα αυτά πιστεύουμε ότι  το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ όφειλε χθές  να προχωρήσει στην απεργία στο “Εθνος” και ας την “έσπαγαν” οι όποιοι εντός ή εκτός εισαγωγικών συνάδελφοι.

Θυμάμαι όταν ήμουν πρόεδρος να πηγαίνουμε αρκετές φορές στη Μεταμόρφωση, μετά από ομαδικές απολύσεις, μειώσεις μισθών ή μη καταβολή δεδουλευμένων, στον ΠΗΓΑΣΟ (Εθνος, Goal, Ημερησία, Sentra κ.λπ) όλα τα Δ.Σ. των Ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΤΕΡ, Λιθογράφοι, ΕΤΕΡ) με απόφαση-πρόταση, ήδη εγκεκριμένη και τυπικά από τις συνδικαλιστικές διοικήσεις, για άμεση κήρυξη απεργιών ώστε να μη δοθεί χρόνος να προσφύγει η εργοδοσία στα δικαστήρια κατά της κινητοποίησης, αλλά όμως οι περισσότεροι συνάδελφοι του ΠΗΓΑΣΟΥ έντρομοι εξαφανίζονταν μην τυχόν και τους δουν οι ρουφιάνοι του αφεντικού και των προϊσταμένων τους, να …μιλούν μαζί μου ή με άλλους συνδικαλιστές.

Κατά τα λοιπά το “Εθνος” είναι μια …δημοκρατική εφημερίδα, στην υπηρεσία της τρόϊκας,  όπου οι δημοσιογράφοι ασκούν το λειτούργημα τους… ανεπηρέαστα  για το καλό του λαού και του τόπου!
Υ.Γ. Υποθέτω ότι ο υπογράφων με ψευδώνυμο “Κ.Α”. τις δισέλιδες συκοφαντίες του “Εθνους” εναντίον μου προσωπικά (το 2013) ,  συνταξιούχος και αμειβόμενος αδρά με ΔΠΥ ( στο όνομα της συζύγου του, για να παρακάμπτει το νόμο), θα αναλάβει εκ νέου υπηρεσία κατ’ εντολή του αφεντικού του από αύριο, όταν η Αριστερά βγεί πρώτη στις σημερινές εκλογές της ΕΣΗΕΑ για τους αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ

Μπορείτε να διαβάσετε την απάντησή μου, ως πρόεδρος τότε της ΕΣΗΕΑ, στις συκοφαντίες του “Εθνους” τον Φεβρουάριο του 2013. Προφανώς, το …δημοκρατικό “Εθνος” δεν δημοσίευσε ποτέ την σχετική επιστολή μου.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------