Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ – ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΕΣ Στήνουν καινούρια αναχώματα στη συνδικαλιστική δράση

Τα σχέδια τους δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία».
Πρόδωσαν τα πάντα.
 
Τα λαθρολάγνα κομματόσκυλα κάνανε το συνδικαλισμό και την δημοσιογραφία σαν τη μούρη τους και φτιάξανε τα λαμόγια και τους τεμπέληδες συνδικαλιστές, αυτούς που ξεπουλάνε κάθε μέρα τους εργαζόμενους και έχουν ευθύνη για την κατάσταση του εργατικού κινήματος.
Πρέπει να πάρουμε υπ όψιν μας ότι τα παραδείγματα του κομματικού συνδικαλισμού, έχουν δικαιολογημένα δηλητηριάσει τους εργάτες. Αυτός άλλωστε ήταν ο στόχος τους, να στείλουν τους εργαζόμενους στα σπίτια τους, να μη συνδικαλίζονται και όταν έρθει η ώρα για περικοπή των δικαιωμάτων, να το αντιμετωπίσουν ως εξυγίανση του συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτή η εξέλιξη αξιοποιείται ήδη από την αριστερά, για να μας βάλουν όλους στο ίδιο τσουβάλι.

 Πάνω από 1,8 εκατ. Έλληνες πολίτες είναι άνεργοι και κάτι λιγότερο από 3,5 εκατ. παρουσιάζονται ως απασχολούμενοι. Εδώ είναι το «μαγικό» των στατιστικών για να μη φανεί το πραγματικό ύψος της μάστιγας της ελληνικής κοινωνίας.


Σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων φτάνει πλέον το 64%. Αν αναλογιστεί κανείς επιπλέον ότι μόλις το 12% των ανέργων λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, τότε καθίσταται σαφές πως η εικόνα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας απέχει παρασάγγας από όσα ευαγγελίζεται η αντεθνική συμμορία των δημοσιογράφων και των συνδικαληστών.

Το 55% των ανέργων είναι διατεθειμένο να εργαστεί με οποιαδήποτε αμοιβή και αν προταθεί! Επιπρόσθετα, το ποσοστό των ανέργων το οποίο διαμένει σε συγγενικά πρόσωπα φτάνει το 84,5%, στοιχείο το οποίο αποτελεί καίριο πλήγμα στην αισχρή και χυδαία προπαγάνδα των μνημονιακών δυνάμεων.

Εις ότι αφορά την αγοραστική δύναμη των μισθωτών, αυτή περιορίστηκε κατά 37,2% κατά την τριετία 2010-13, ενώ εντός του 2014 υπολογίζεται πως οι μισθωτοί έχουν απολέσει το μισό της αγοραστικής δύναμης που διέθεταν κατά το έτος 2009. 

Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός ανήλθε σε 3.328.067 άτοµα, όταν οι εργαζόμενοι τον ίδιο μήνα ήταν 3.500.000 εκατ. άτομα.

Για να μην μπουν λοιπόν, εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στις λίστες της ανεργίας (για τα επίσημα στοιχεία της χώρας), διαχωρίζονται από τους ανέργους και ονομάζονται «οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός.

Στην ίδια κατηγορία δηλαδή, με μια νοικοκυρά που δεν θέλει να δουλέψει και προτιμά να παραμείνει στο σπίτι να μεγαλώσει τα παιδιά της, μπαίνουν και εκατοντάδες χιλιάδες ακόμα άτομα που με εξαιρέσεις και άλλα στατιστικά «τρικ» μειώνουν τα ποσοστά της ανεργίας.

Ο κομματικός και συντεχνιακός συνδικαλισμός μαζί με όλες του τις συνιστώσες ταξικό κίνημα- ΠΑΜΕ εδώ και 10ετίες είναι μέρος του προβλήματος, οι εργαζόμενοι χωρίς χάσιμο χρόνου πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους για να αντιμετωπίσουν την νέα αντιλαϊκή επίθεση που θα ξεδιπλωθεί για ακόμα φτηνότερα εργατικά χέρια και αντικατάσταση των Ελλήνων εργαζομένων.

Κίνημα εργαζομένων
στην εκτυπωτική βιομηχανία
ενάντια στα λουκέτα και την ανεργία

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------