Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ο δημοσιογραφικός ραγιαδισμός και τα κομματόσκυλα οι συνδικαληστές μας

 Ερωτ. Μπροστά σε μία τέτοια κατάσταση, τι κάνουν τα σωματεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ;
Απαντ. Μαζεύουν ψήφους και "καρέκλες" για το ΚΚΕ και το ΤΖΥΡΙΖΑ στηρίζοντας την εξαθλίωση των Ελλήνων εργαζομένων

«ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ»: Απλήρωτοι 4 μήνες

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»: Αρθρο 99 πτωχευτικού κώδικα και οφειλόμενα

«ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»: Ατομικές συμβάσεις

«ΜΕΤΡΟΣΠΟΡΤ»: Ατομικές και πολύμηνες καθυστερήσεις

«ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ»: Εκβιασμοί για αποχωρήσεις 1/3

«ΑΡΕΝΑ»: Συνθήκες εργασιακής γαλέρας

Στον Αγγελιοφόρο οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι σχεδόν 4 μηνιάτικα 


Στη Μακεδονία η ιδιοκτησία αφού πήρε 10 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση ζητάει να εντάξει στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα τις οφειλές στους εργαζόμενους (νυν και πρώην) και τα ασφαλιστικά Ταμεία τους, 
ενώ για τα Σπορ του Βορρά ζήτησε την αποχώρηση 10 (εκ των 27 εργαζομένων) αλλιώς… θα κλείσει την εφημερίδα. Τέτοιος εκβιασμός προς κάποιους που… έβαλαν πλάτη για να… σωθεί το μαγαζί, που έλεγε η εκδότρια πριν τρία χρόνια θέτοντας σε εφαρμογή το σχέδιο σφαγής των εργαζομένων. 
Στον Τύπο Θεσσαλονίκης ο εκδότης ζητάει εκβιαστικά από τους λίγους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας ενώ τους οφείλει τους τελευταίους 3-5 μήνες. 
Στη δε Μέτροσπορτ κυριαρχούν εδώ και καιρό οι ατομικές, οι μειώσεις και οι πολύμηνες καθυστερήσεις μισθών, ενώ στη νεοεκδοθείσα «ΑΡΕΝΑ» άρχισαν με συνθήκες γαλέρας.


Στον Αγγελιοφόρο οι εναπομείναντες εργαζόμενοι βλέπουν αγωνιστική κατεύθυνση… δικαστικά και με νομικές ενέργειες, ενώ τρεις Ενώσεις… έμειναν στην απεργία τις μέρες της ΔΕΘ που δεν βγήκαν φύλλα της εφημερίδας τις μέρες των εγκαινίων και στην προ δυο βδομάδων 48ωρη. Έκτοτε το προεδρείο της ΕΣΗΕΜΘ κάθε βδομάδα στη συνεδρίαση του διοικητικού… μεταθέτει τις όποιες απεργιακές κινητοποιήσεις για την ερχόμενη βδομάδα. Περιλαμβανομένων και κάποιων ακτιβίστικων, που μάλιστα πρότεινε ένας εκ του προεδρείου, αλλά τελικά δεν ψήφισε!

Στο συγκρότημα της Μακεδονίας, οι εργαζόμενοι αναμένουν το έγγραφο του λεγόμενου αναπτυξιακού προγράμματος κρατικής χρηματοδότησης που έχει ζητηθεί από την επιχείρηση και φυσικά την εργασιακή συνέλευση όπου ο νομικός σύμβουλος θα αναπτύξει το περιεχόμενο της αίτησης ένταξης στο άρθρο 99, που συζητείται στο δικαστήριο στις 27/10. Αν και η υπαγωγή των οφειλόμενων σε ρύθμιση εξόφλησης σε 7 χρόνια (!) ή το ενδεχόμενο υπαγωγής σε πάγωμα και μελλοντικών δεδουλευμένων και οφειλόμενων, άρα και διεκδικήσιμων, δεν αφήνει περιθώρια. Άλλωστε ο ΕΔΟΕΑΠ απέρριψε ομόφωνα την αποπληρωμή των οφειλόμενων σε αυτό σε…15 χρόνια!

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------