Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Κανένας δεν μπορεί πλέον να πληρώνει, ΣΟΚ τα χρέη ξεπέρασαν το 50% του ΑΕΠ!

Πάνω και από τα 74 δισ. ευρώ έχουν εκτιναχθεί πλέον τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, ενώ μαζί με τα χρέη στα ασφαλιστικά Ταμεία το συνολικό χρέος υπολογίζεται πλέον πως φτάνει στα 95 δισ. ευρώ!

Όπως προκύπτει από έκθεση-βόμβα που συνέταξε το Ελεγκτικό Συνέδριο επί του απολογισμού και ισολογισμού του κράτους για το έτος 2013, η οποία κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή, πέραν από τα χρέη των 70,1 δισ. ευρώ στην εφορία (στοιχεία Σεπτεμβρίου) που ανακοινώνει το υπουργείο Οικονομικών, υπάρχουν και άλλα τουλάχιστον 4 δισ. ακόμη τα οποία χρωστούν ιδιώτες στα Τελωνεία και δεν συνυπολογίζονται ως τώρα στα χρέη προς το δημόσιο.

Αν υπολογίσει όμως κανείς και ότι στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.) έχουν μεταβιβαστεί προς διαχείριση και είσπραξη ως τώρα χρέη 10,4 δισ. ευρώ, αλλά υπολογίζεται πως εκκρεμούν και άλλα 9-10 δισ. ευρώ, τότε στο σύνολό τους τα χρέη που βαρύνουν ιδιώτες αλλά δεν μπορεί να εισπράξει το Κράτος φτάνουν στα 95 δισ. ευρώ. Έτσι πλέον τα χρέη αυτά ξεπέρασαν αισίως πια το… 50% του ΑΕΠ!

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------