Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Οι στυγνοί καπιταλιστές της Περισσός ΑΕ και τα συνδικαληστικά τους κομματόσκυλα

Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου και Συναφών Επαγγελμάτων και το Σωματείο Εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου. Κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ που αφήνουν τους εργαζόμενους στο έλεος του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ έχει προχωρήσει σε απολύσεις εργατών που δούλευαν στην κομματική του επιχείρηση «Τυποεκδοτική».  Για μας είναι ένα γεγονός που επιβεβαιώνει εκείνους που χαρακτηρίζουν το ΚΚΕ «Περισσός Α.Ε». Τι να πρωτοσχολιάσεις εδώ; απολύουν οι άλλοι, απολύουμε κι εμείς.

Θυμηθείτε ακόμα ότι είχαν προηγηθεί περικοπές μισθών στο «Ριζοσπάστη» και στην τυποεκδοτική, τις οποίες είχαν δικαιολογήσει πολιτικά, μπερδεύοντας την κομματική λειτουργία με τα εργασιακά θέματα και τα στομάχια των εργατών.

Αν δεν είναι επιχείρηση που αποβλέπει στο κέρδος, αλλά μόνο στην κομματική αυτοδυναμία στον τομέα των εκδόσεων, τότε δεν θα έπρεπε να απολύει εργάτες μόλις έπεσε ο τζίρος. Αυτά τα κάνουν οι τυπικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Έχει μήπως καμιά διαφορά ο άνεργος-απολυμένος από την «Τυποεκδοτική» από τον άνεργο-απολυμένο από την "Αφοί Βλάχου" ;

Ίδια δεν είναι η ανεργία και για τον ένα και για τον άλλο;
Γιατί τα «ταξικά συνδικάτα» έκαναν παρέμβαση στην "Αφοί Βλάχου" , όχι όμως στην «Τυποεκδοτική» του ΚΚΕ και στις άλλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις του ΚΚΕ ΑΕ.

Όλοι ταΐζουν το ΚΚΕ για να παίξει τον ρόλο του.
Η ηγεσία του Περισσού ΑΕ διαχώρισε το «Ριζοσπάστη» από την «Τυποεκδοτική».
Το 1996 (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ), η «Τυποεκδοτική ΑΕ» πήρε δωρεάν κρατική επιχορήγηση 1,6 δισ., για να προχωρήσει στη μετεγκατάστασή της στο Κρυονέρι, στις εγκαταστάσεις του «Κολλάρου», τις οποίες αγόρασε.
Το 2006 (κυβέρνηση ΝΔ), η «Τυποεκδοτική ΑΕ» πήρε νέα δωρεάν κρατική επιχορήγηση για να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό. Το χοντρό πακέτο, ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2009, όπως φαίνεται από τη σχετική υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1888, 4.9.2009). Το συνολικό ύψος της επένδυσης μειώνεται ελαφρά και η επιχορήγηση (χρήματα από τους φόρους του Ελληνικού λαού) ορίζεται στο ποσό των 906.483 ευρώ, τα οποία και πήραν.



Κίνημα εργαζομένων
στην εκτυπωτική βιομηχανία
ενάντια στα λουκέτα και την ανεργία

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------