Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Η διαφημιστική δαπάνη μειώνεται, το αγγελιόσημο καταστρέφει τα ΜΜΕ και τους εργαζομένους

Μετά το νέο χαράτσι για την ΕΡΤ
στους λογαριασμούς την ΔΕΗ,
συνεχίζονται τα κτυπήματα στην τσέπη των Ελλήνων πολιτών.


Κατά τα λοιπά, για ποια ανεξαρτησία του Τύπου μπορούμε να μιλάμε όταν όλες οι ενώσεις και τα ταμεία των ΜΜΕ επιδοτούνται από το κράτος και τους καταναλωτές, οι οποίοι και επιβαρύνονται με τον υπέρ τρίτων φόρο. Εν τέλει δε, για ποια κοινωνική δικαιοσύνη μπορούν να ομιλούν οι υπεύθυνοι των δημοσιογραφικών ενώσεων όταν οι ίδιοι καλλιεργούν συνθήκες πατρικίων και πληβείων;

Συνθήκες ασφυξίας στα ΜΜΕ. Η διαφημιστική δαπάνη μειώνεται, ως αντανάκλαση του περιορισμού της κατανάλωσης στην πραγματική οικονομία, ενώ η κατάσταση επιβαρύνεται από το αγγελιόσημο.

Την ίδια στιγμή η ΠΟΕΣΥ αδιαφορώντας για την ανεργία και τα λουκέτα προτείνει την επέκταση του αγγελιοσήμου και στο διαδίκτυο

Όλα αυτά δημιουργούν ένα πολύ επικίνδυνο σκηνικό.
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί παρουσιάζουν πλέον μεγάλη κάμψη των εσόδων τους, την οποία προς το παρόν μεταθέτουν στους εργαζομένους που απολύονται κατά εκατοντάδες πλέον.

Πρόσληψη ειδικού συμβούλου για τα τεράστια έσοδα εις βάρος του Ελληνικού λαού από το αγγελιόσημο αποφάσισε κατά πλειοψηφία το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.

Με επιχείρημα ότι οι υπάλληλοι δεν καταφέρνουν να μαζέψουν λεφτά, αποφάσισαν να προσλάβουν στέλεχος της αγοράς. Ο προηγούμενος υπεύθυνος, που είχε προσληφθεί με υπέρογκο μισθό από το προηγούμενο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, είχε απολυθεί για μη επίτευξη των στόχων!

Όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία που τηρούνται, στους Τομείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ μόνο για το έτος 2012 αποδόθηκαν πάνω από 50.000.000 εκατ. ευρώ ως έσοδα από πόρους αγγελιοσήμου.

Η εργοδοτική εισφορά στα ΜΜΕ αντικαθίσταται με το έσοδο του Αγγελιοσήμου σε κάθε διαφήμιση που τα παίρνουν οι δημοσιογράφοι και τα πληρώνει ο Ελληνικός λαός. Μιλάμε για πάρα, πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ!!!!!.


Για ποια δημοκρατία 
και για ποια ανεξαρτησία του Τύπου 
μπορούμε να μιλάμε όταν όλες οι ενώσεις 
και τα ταμεία των δημοσιογράφων 
επιδοτούνται από το κράτος και τους καταναλωτές

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------