Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Δεν επαναλειτουργεί η ΕΡΤ, αλλάζει όνομα η ΝΕΡΙΤ

@ Για να συνοψίσουμε επί του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Η κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο, απέρριψε την πρόταση για την επαναφορά του Ν.1730 για την άμεση εκπομπή της ΕΡΤ, δεν συνέταξε δικό της, και “επένδυσε” σε εκείνο του Παντελή Καψή.

@ Δεν είναι “μια ΕΡΤ από μηδενική βάση”, αλλά μια “ΕΡΤ από μνημονιακή αφετηρία” και αυτό συνιστά πολιτικό λάθος, διότι η εποχή Μόσιαλου, Κεδίκογλου, Μάναλη, Στουρνάρα, Καψή, Γουγά, υπήρξε καταστροφική για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στην Ελλάδα.

@ Η κυβέρνηση έπρεπε από την πρώτη μέρα να έχει λύση

@ Το νομοσχέδιο δεν συμπεριλαμβάνει τους συμβασιούχους του 2013, το οποίο συνιστά ανακολουθία ως προς τις δεσμεύσεις, αλλά φαίνεται πως οι συγκεκριμένοι “θυσιάζονται” εξαιτίας των προσλήψεων που έγιναν στη συνέχεια από τη ΝΕΡΙΤ.

@ Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι πως ικανοποιεί απόλυτα εκείνους που ήταν στη ΔΤ και στη ΝΕΡΙΤ, με τις γνωστές διαδικασίες και αφήνει μετέωρο τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ που αγωνίστηκαν για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

@ Και ως γνωστόν δικαίωση, χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει.

@ Τα πάντα όμως θα κριθούν από τα πρόσωπα που θα μπουν στο ΔΣ, το οποίο έχει περιθώρια παρέμβασης.

@ Στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ δεν επιστρέφουν οι συμβασιούχοι που εργάζονταν στην ΕΡΤ την 11 Ιουνίου 2013

@ Αντιθέτως όσοι υπηρέτησαν τη ΔΤ, το υπουργείο Οικονομικών, τη ΝΕΡΙΤ και τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, έλαβαν αποζημίωση, δεν έχασαν μισθούς και τώρα θα έχουν και σύμβαση αορίστου χρόνου.

@ Επιπροσθέτως, θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο πως όσοι υπηρέτησαν από διευθυντικές θέσεις τη ΔΤ και τη ΝΕΡΙΤ δεν θα πρέπει να κληθούν να εργαστούν σε ανάλογες θέσεις σε μια σχεδιαζόμενη ανεξάρτητη ραδιοτηλεόραση.

@ Κι επειδή δεν θέλουμε να κρυβόμαστε, θεωρούμε πως είναι λάθος, η “νέα ΕΡΤ” να στηρίζεται στον προβληματικό νόμο του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ, το οποίο δεν αναγνώριζε ο ΣΥΡΙΖΑ.

@ Ο Γ. Σακελλαρίδης έκανε επίσης, λάθος χθες όταν βγήκε στον αέρα του ΣΚΑΪ να μιλήσει για τον τίτλο του ρεπορτάζ. Το λάθος όμως είναι συνέπεια μιας επιλογής των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζονται στα κανάλια που μέρα, νύχτα τους καθύβριζαν.


Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------