Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε πλήρως στα αιτήματα των επιχειρηματιών και των δημοσιογράφων.

Ποια είναι τα μικρά αυτά “δώρα” προς τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην ψηφισμένη τροπολογία για το Ογκολογικό Νοσοκομείο “Άγιοι Ανάργυροι”; Ιδού…

- Αστρολογία:  Η διαφήμιση των αστρολογικών «προβλέψεων», μετά την τροπολογία, επιβάλλεται να μεταδίδεται στο prime time και όλη τη νύχτα, μέχρι το πρωί (21.00 – 7.00). Νωρίτερα είχε επιτραπεί, μέσω της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, η μετάδοση τυχερών παιχνιδιών στο σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών. Με τις δύο αυτές διατάξεις οι σταθμοί θα έχουν έσοδα από τις γραμμές τηλεηχοπληροφόρησης και δεν θα πληρώνουν πλέον πρόστιμα από το ΕΣΡ.

- Δωρεάν διαφήμιση για την ψηφιακή: Η τροπολογία επιβάλλει τη δωρεάν μετάδοση των διαφημιστικών μηνυμάτων που σχετίζονται με την ψηφιακή τηλεόραση από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, ύστερα από έγκριση της… Γενικής Γραμματείας Επικοινωνιών και όχι του αρμόδιου οργάνου, που είναι το ΕΣΡ. Οι διαφημίσεις αυτές δεν θεωρούνται διαφημίσεις αλλά πρόγραμμα προβολής και απαλλάσσονται από τον ειδικό φόρο, το αγγελιόσημο και κάθε άλλο φόρο. Ως γνωστόν, διαφήμιση για την ψηφιακή τηλεόραση διενεργεί η εταιρεία πάροχος των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, η Digea.

 - Εσωτερική διαφήμιση:  Οι όμιλοι αποκτούν τη δυνατότητα να προβάλλουν τα δικά τους προϊόντα και αυτά που σχετίζονται με τις συνδεδεμένες επιχειρήσεις του κλάδου έως 4 λεπτά την ώρα, χωρίς ο χρόνος αυτός να προσμετράται στον συνολικό διαφημιστικό χρόνο. Τα αδιάθετα λεπτά μπορούν να μετακυλίονται μέσα στον μήνα, υπό τον όρο πως η συνολική διάρκεια στην ώρα δεν θα ξεπερνά τα 6 λεπτά.

 Ό,τι θέλεις κάνεις το κανάλι!
Αλλαγή ταυτότητας:  Δίνεται η δυνατότητα στους σταθμούς να αλλάξουν καθεστώς και από ενημερωτικοί να δηλώσουν στο ΕΣΡ μή ενημερωτικοί. Από τη διάταξη ωφελείται ο ΑΝΤ1 FM, που εδώ και καιρό μεταδίδει μόνο μουσική, ενώ ήταν ενημερωτικός, και το Nickelodeon, το οποίο σήμερα είναι παιδικό, ενώ έχει υποχρέωση να μεταδίδει δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές.

Εκτιμάται πως θα δοθεί και αναλογική εφαρμογή του νόμου, δηλαδή οι μη ενημερωτικοί σταθμοί να μπορούν να γίνουν ενημερωτικοί. Επί του θέματος υπάρχει ήδη προσφυγή στο ΣτΕ από το Action24 του Διονύση Παναγιωτάκη.

 

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------