Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Το «πουτανάκι» οι δανειστές ή οι Έλληνες πολιτικοί είναι το πρόβλημα;

Η Κορίνα Βασιλοπούλου αποκάλεσε «πουτανάκι των δανειστών» έναν δημοσιογράφο του capital.gr, τον Κώστα Στούπα. Και ξεσηκώθηκε σάλος. Για λάθος λόγο όμως...


Όχι για τους δανειστές και τους υπηρέτες αυτών (ποιοι είναι άραγε, ποιοι δημοσιογράφοι και όχι μόνο;) αλλά για το... πουτανάκι, τη λέξη, τον χαρακτηρισμό.
 
 Ένας χαρακτηρισμός ατυχής, όντως. Θα έπρεπε να τον απέφευγε. Κι ας λέγεται σαν έκφραση. Η αλήθεια είναι πως τα social media θέλουν προσοχή, εύκολα ξεφεύγεις. Προσωπικά τα φοβάμαι πολύ, ποτέ δεν ξέρεις πόσο μπορεί να σε βλάψει μία παρορμητική πράξη.

Αυτό ήταν το tweet της Κορίνας Βασιλοπούλου:


Η αντίδραση ήρθε μέσω λάθος... διαδρομής. Δεν απάντησαν (κόμματα, πολιτικοί, το ίδιο το site) στη δημοσιογράφο, αλλά στην περιφερειακή σύμβουλο Κορίνα Βασιλοπούλου. Κι άρχιζαν να λένε διάφορα για τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Ρένα Δούρου κ.ο.κ. Ξαφνικά το θέμα έγινε πολιτικό.

Η Κορίνα «απολογήθηκε» για την ατυχή της έκφραση: «Ο παρορμητισμός είναι κακός σύμβουλος και οι λέξεις, ενίοτε, αδικούν το περιεχόμενο. Παραδέχομαι ότι έκανα μια αποτυχημένη απόπειρα δηκτικού χιούμορ, χωρίς να υπάρχει πρόθεση για υβριστικά υπονοούμενα. Κάτι τέτοιο δεν συνάδει με το ήθος της αριστεράς. Απολογούμαι για τον χαρακτηρισμό, όχι όμως και για την ουσία των λεγομένων μου. Υπάρχουν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι και ΜΜΕ που τα τελευταία χρόνια λειτουργούν σταθερά ως φερέφωνα των δανειστών, καλλιεργώντας κλίμα τρόμου και στοχοποιώντας ολόκληρες κοινωνικές ομάδες. Στόχος μου ήταν και θα είναι να στηλιτεύω αυτή την ενορχηστρωμένη προπαγάνδα που στρέφεται εναντίον της κοινωνίας μας».

Το ερώτημα παραμένει: αν αντί για «πουτανάκι» έλεγε «υπηρέτης» λόγου χάριν, θα υπήρχε πρόβλημα; Όσο για το capital.gr δεν χρειάζονται περαιτέρω σχόλια, είναι ένα οικονομικό site από εκείνα που στο e-tetRadio δεν θα διαβάζαμε ποτέ.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------