Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ισλαμιστές καταστρέφουν την ιστορία και τον πολιτισμό

Νέο βίντεο που δείχνει εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους να καταστρέφουν τα μνημεία της αρχαίας πόλης Χάτρα στο Ιράκ χτυπώντας τα τείχη με βαριοπούλες και πυροβολώντας τα αγάλματα με αυτόματα όπλα, έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές.

Στο βίντεο εικονίζεται ένας αντάρτης, πάνω σε σκάλα, να χτυπά με βαριοπούλα ένα πρόσωπο σκαλισμένο στα τείχη έως ότου αυτό αποκολλάται, πέφτει στο έδαφος και κομματιάζεται. Ένας άλλος ένοπλος εικονίζεται να πυροβολεί ένα άγαλμα ενώ άλλοι άνδρες χτυπούν τις βάσεις μεγαλύτερων αγαλμάτων.

Ένας από τους ισλαμιστές φωνάζει πως τα μνημεία καταστρέφονται καθώς λατρεύονται αντί για το Αλλάχ. Από τις αρχές του έτους, το ΙΚ έχει αρχίσει μια εκστρατεία για την καταστροφή αρχαίων τοποθεσιών και μνημείων στο Ιράκ και τη Συρία, καθότι ισχυρίζονται πως προωθούν την ειδωλολατρία και προσβάλουν το Ισλάμ.

Ωστόσο, οι ιρακινές και οι συριακές Αρχές εκτιμούν πως κάποια αντικείμενα πωλούνται στη μαύρη αγορά για να χρηματοδοτηθούν οι δραστηριότητες των τζιχαντιστών.

Πέραν της Χάτρα, οι ισλαμιστές έχουν καταστρέψει και τα μνημεία της αρχαίας ασσυριακής Νιμρούντ, που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα π.Χ., αλλά και εκθέματα μουσείου της Μοσούλης.
Η UNESCO έχει καταδικάσει τη συστηματική καταστροφή αρχαίων μνημείων από το ΙΚ ως «έγκλημα πολέμου».
 

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------