Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Συλλόγοs Ελλήνων Φορολογουμένων

Στις 24 Μαρτίου εκδικάσθηκε ενώπιον του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση ακυρώσεως του Συλλόγου Ελλήνων Φορολογουμένων για να ακυρωθεί η
σκανδαλώδης και επαίσχυντη συμφωνία συμβιβασμού του Ελληνικού Δημοσίου με τη SIEMENS, η οποία συμφωνία με υπογραφή του τότε Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, απάλλαξε τη SIEMENS από την υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης ύψους δύο δισεκατομμυρίων Ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο.

Στη δίκη αυτή παρέστην, μαζί με τη δικηγόρο Μαίρη Σκιαδιώτη, ως πληρεξούσιος δικηγόρος του Συλλόγου Ελλήνων Φορολογουμένων.

Με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε στη δίκη το νόμιμο εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών να υπερασπίζεται με πάθος τη SIEMENS και τη σκανδαλώδη σύμβασή της με το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών ήταν πραγματικά λάβρος υπέρ της SIEMENS και υπέρ της σκανδαλώδους συμφωνίας απαλλαγής της και υποστήριξε ότι δεν υφίσταται καμία επιπλέον ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου από τις παράνομες ενέργειες της SIEMENS (!).

 
Και όλα αυτά σε προφανή αντίθεση με τις διακηρυγμένες προθέσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Δεν μπορεί να διακηρύσσει ο Υπουργός Οικονομικών ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η ακύρωση του επαίσχυντου συμβιβασμού με τη SIEMENS και η πλήρης αποκατάσταση της ζημιάς του Δημοσίου, και την ίδια στιγμή να βλέπουμε τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών να υπερασπίζεται τα σκανδαλώδη που υπέγραψαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις (!).

Σημειωτέον ότι η Siemens έχει πληρώσει πρόστιμα στο εξωτερικό, 400 εκατ. δολάρια πρόστιμο πλήρωσε μόνο στις Η.Π.Α., για τις δωροδοκίες που έχει κάνει παγκοσμίως και στην Ελλάδα.

Η απαλλαγή της SIEMENS το 2012 από την υποχρέωση αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μνημονιακής περιόδου και περιμένουμε από την παρούσα Κυβέρνηση να εφαρμόσει την προεκλογική της δέσμευση για την ακύρωση της σκανδαλώδους σύμβασης απαλλαγής της SIEMENS.

Παναγιώτης Χασιώτης
Δικηγόρος Αθηνών

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------