Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Τα αρπαχτικά της συνείδησης και της ζωής του Ελληνικού λαού

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Πόσες και πόσες φορές δεν έχω αναφερθεί στον ύποπτο ρόλο των περισσοτέρων δημοσιογράφων Εκείνων των δημοσιογράφων που εργαζόμενοι στα ΜΜΕ υπηρετούν τυφλά τα συμφέροντα των ιδιοκτητών αυτών των Μέσων, εις βάρος της Ανεξάρτητης Δημοσιογραφίας και του λειτουργήματος που ασκούν και που έχει ως σκοπό την ενημέρωση των πολιτών.

Είτε, μη μεταφέροντας την είδηση αυτούσια προκειμένου ο πολίτης να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, είτε διυλίζοντας την είδηση σύμφωνα με τα συμφέροντα των ιδιοκτητών των Μέσων που εργάζονται, σερβίροντάς την διαστρεβλωμένη. Είτε αποκρύπτοντας απόλυτα μια σοβαρή είδηση, θεωρώντας την τάχατες, ως ασήμαντη.

Μια τέτοια είδηση που θα έπρεπε να τύχει ευρύτατης δημοσιότητας, και δυστυχώς απέκρυψαν τα περισσότερα ΜΜΕ, άντλησα από την Real news της Κυριακής 10 Μαίου 2015, με τίτλο: “Εγγύηση 70 χιλ. ευρώ στον Καρατζαφέρη” και την παρουσιάζω αυτούσια: «Την πόρτα του ανακριτή πέρασε την Πέμπτη ο Γιώργος Καρατζαφέρης προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες σε βαθμό κακουργήματος και παράνομη κατοχή εξωχώριας εταιρείας.

Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος 
με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 70.000 ευρώ. 

Η υπόθεση, αφορά offshore που φέρονται να ανήκουν στον Γ.Καρατζαφέρη, οι οποίες λαμβάνουν
εμβάσματα ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από την εταιρεία των Α.Τσάτσου-Π.Κομνόπουλου, τους μεσάζοντες στην προμήθεια των ελικοπτέρων Super Puma. Το ποσό αυτό ο Γ.Καρατζαφέρης δεν το είχε συμπεριλάβει σε δηλώσεις του πόθεν έσχες.


Παράλληλα προέκυψε πως κατείχε τις offshore Catalina International – της οποίας ήταν δικαιούχος μαζί με τον γιο του Ιωάννη – και τη Homeric, αν από το 2010 απαγορεύεται οι πολιτικοί να κατέχουν εξωχώριες εταιρείες. Όπως προέκυψε, έδρα τους ήταν τα νησιά Τερκς και Κέικος.

Η πρώτη ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1992 για να μετονομαστεί τον Ιανουάριο του 2009 σε Sunlight Delight Ltd, στην οποία ορίστηκε ως εγγεγραμμένος μέτοχος η αδελφή του προέδρου του ΛΑΟΣ Παναγιώτα Βασιλάκη.

Η δεύτερη ιδρύθηκε στις 28/10/1983. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ.Καρατζαφέρης είπε ότι δεν είχε πρόθεση να αποκρύψει τις εταιρείες και πως ουδεμία σχέση έχει με μαύρο χρήμα που σχετίζεται με προμήθειες».

Αυτή λοιπόν, τη μέγιστη είδηση απέκρυψαν επιμελώς τα ΜΜΕ. Και λέω μέγιστη γιατί, ο Γ.Καρατζαφέρης έχει πολιτική ιδιότητα. Είναι πρόεδρος κόμματος που δύο φορές μετείχε της Ελληνικής Βουλής (2007, 2009) καθώς άλλες τόσες της Ευρωπαϊκής Βουλής (2004, 2009).

Ο οποίος μαζί με το κόμμα του συμμετείχε στην μειοδοτική Μνημονιακή κυβέρνηση Παπαδήμου, την οποία αποτέλεσαν τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ (Γ.Παπανδρέου), της ΝΔ (Α.Σαμαράς) και του ΛΑΟΣ
(Γ.Καρατζαφέρης). Και συμμετείχε με 4 υπουργούς. Τους Βορίδη, Γεωργιάδη, Ροντούλη και Γεωργίου. Και η οποία το βράδυ της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2012 ψήφισε την απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Πατρίδος μας σε τρίτους.

Την υπαγωγή της χώρας στο Αγγλικό Δίκαιο. Την συμφωνία για το PSI. Την κατάργηση των φοροαπαλλαγών. Την αύξηση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης. Την κατάργηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Την μείωση κατά 22% του κατώτατου μισθού. Την μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Την μείωση της μετενέργειας των Συμβάσεων καθώς και μια σειρά από άλλα εργασιακά εγκλήματα κατά της ελληνικής Κοινωνίας (Μνημόνιο II).

Ωστόσο, από πλευράς μας διερωτόμαστε!! 
Γιατί, αυτή η περίεργη σιωπή με τη φίμωση αυτής της είδησης από το σύνολο των τηλεοπτικών διαύλων, των ραδιοφωνικών σταθμών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media);

Όμως, θα θυμίσουμε σε όλα τα αρπαχτικά της συνείδησης του λαού μας, πως
το επάγγελμα της δημοσιογραφίας υπόκειται στον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας της Ένωσης Συντακτών στην οποία ανήκουν.

Και ρωτάμε την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ)!! Τιμά η Ένωση το λογότυπο που κοσμεί τη διαδικτυακή της σελίδα; Και το οποίο αναφέρει: «Η δημοσίευση είναι
ψυχή της δικαιοσύνης». Που εκ του αποτελέσματος, ουδόλως τιμά η ΕΣΗΕΑ και το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο!!

Όσον αφορά τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, έγκυροι κύκλοι θεωρούν πως αργά ή γρήγορα επίκειται η παραίτηση του Γιώργου Καρατζαφέρη από το αξίωμα του προέδρου του ΛΑΟΣ για να την γλυτώσει .

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------