Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Οι κομμουνιστές σε 6 μήνες ξεπούλησαν και παρέδωσαν την χώρα στο ισλάμ. ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

Τίποτα δεν θα μείνει όρθιο
ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
«Τι να κάνουμε;»

Τώρα που η κυβερνητική συμμορία με την αγαστή συνεργασία των λοιπών δοσίλογων, έδεσαν τον ελληνικό λαό πισθάγκωνα για τρεις γενιές τουλάχιστον, η Αριστερή Πλατφόρμα αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να ιδρύσουν νέο αντιμνημονιακό κόμμα ώστε να εξαπατήσουν για μια ακόμη φορά το λαό γεμίζοντας την χώρα λαθρομετανάστες και ολοκληρονοντας το καταστροφικό τους έργο.



Πώληση μεταξύ άλλων μειοψηφικών πακέτων της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ, των ΕΛΠΕ και πλειοψηφικών πακέτων του ΟΛΠ, του ΟΛΘ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών για το κλείσιμο της συναλλαγής σε Ελληνικό, 14 περιφερειακά αεροδρόμια και προώθηση δεκάδων ακόμα σχεδίων αξιοποίησης για 27 συνολικά πακέτα περιουσιακών στοιχείων που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ προβλέπει το Asset Development Plan (ADP) του Ταμείου που προσαρτήθηκε στο νέο Μνημόνιο και ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή.

Ενώ τα επόμενα βήματα για διαγωνισμούς όπως του ΟΛΠ και του ΟΛΘ είναι γνωστά για πολλά άλλα assets αποκαλύπτονται λεπτομέρειες αλλά και υποχρεώσεις των κατά περίπτωση συναρμόδιων υπουργείων και εμπλεκομένων φορέων καθ’ όλα άγνωστες. Και αυτό διότι το εν λόγω σχέδιο ADP αν και αποτελεί παράρτημα του Μνημονίου κρατήθηκε μακριά από κάθε δημοσιότητα.

Πρώτο στη λίστα του ADP -που εμφανώς είναι ιεραρχημένη τόσο χρονολογικά όσο και αξιολογικά- και αποκαλύπτει σήμερα η «Καθημερινή», βρίσκεται το Ελληνικό και ακολουθούν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και ο Αστέρας Βουλιαγμένης, ενώ μεταξύ των άλλων μεγάλων αξιοποιήσεων προτάσσονται ΔΕΣΦΑ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αερολιμήν Αθηνών, μαρίνες, Εγνατία, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ και ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου του ΤΑΙΠΕΔ προβλέπεται μέχρι τον Νοέμβριο να αποφασιστεί μοντέλο πώλησης του 35% που ελέγχει το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) στα Ελληνικά Πετρέλαια είτε σε στρατηγικό επενδυτή είτε μέσω επιταχυνόμενου βιβλίου προσφορών.
 
Επίσης προβλέπεται έως τα τέλη Οκτωβρίου να έχει αποφασιστεί το ποσοστό του ΟΤΕ που ελέγχει ακόμα το Δημόσιο και θα περάσει (10% μαζί με το ΙΚΑ) στο ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό να αξιοποιηθεί ενδεχομένως μέσω πώλησης στην Deutsche Telekom.

Στο εν λόγω σχέδιο υπάρχει ακόμα η πώληση του 23% της ΕΥΑΘ και του 11% της ΕΥΔΑΠ (μετά την απόρριψη από το ΣτΕ της διάθεσης πλειοψηφικού ποσοστού) σε απροσδιόριστη όμως ημερομηνία.

Περιλαμβάνεται επίσης η πώληση του 17% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ που βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ. Αλλά και η υιοθέτηση στρατηγικής μετά από εισηγήσεις συμβούλων του Ταμείου για τη διαδικασία αξιοποίησης του ΑΔΜΗΕ όπως και το άνοιγμα της αγοράς λιανικής έως τα τέλη του 2016.

Για τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ προβλέπονται υποβολές δεσμευτικών προσφορών τον Νοέμβριο για τον Πειραιά (αν και νεότερη απόφαση ΤΑΙΠΕΔ και κυβέρνησης τις μετέφερε τον Οκτώβριο) και Φεβρουάριο για τη Θεσσαλονίκη με τάχιστο κλείσιμο («criitical» αναφέρεται χαρακτηριστικά η συγκεκριμένη υποχρέωση) των συμβάσεων παραχώρησης από τα συναρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας και Οικονομικών όπως και άμεση προώθηση του προεδρικού διατάγματος για την Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ προβλέπεται επίσης να πουληθούν κατά 100% με δεσμευτικές προσφορές τον Δεκέμβριο αλλά με πολλές υπουργικές και άλλες αποφάσεις και ενέργειες να πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τον Νοέμβριο.

Προβλέπεται επίσης η διαδικασία πώλησης του 30% που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στην «Αερολιμήν Αθηνών» η οποία και διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο και να γίνει επίσης επέκταση της σύμβασης παραχώρησης. Για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού αποφασίστηκε η πρόσληψη νέων συμβούλων εντός Σεπτεμβρίου και η προώθηση της κοινής υπουργικής απόφασης για την πολιτική διοδίων όπως και η παροχή στήριξης για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες για αναδιάρθρωση χρηματοδοτήσεων της εταιρείας Εγνατία Οδός Α.Ε.

Για τον ΔΕΣΦΑ επιβεβαιώνεται το σενάριο να αποκτήσει η Socar το 49% των μετοχών και όχι το 66% που προέβλεπε ο διαγωνισμός και να μεταβιβαστεί το υπόλοιπο 17% είτε στο ελληνικό Δημόσιο είτε σε τρίτο επενδυτή, ενώ εκκρεμεί η έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ε.Ε.

Στο Asset Development Plan αναφέρονται 7 εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσουν από άμεσα (asap) και έως και τον Δεκέμβριο φέτος στο πλαίσιο της συμβατικής δέσμευσης με τη LAMDΑ Development όπως προχωρήσουν κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ στην έκδοση άδειας Καζίνο, να εκκενώσουν την έκταση και να μεταφέρουν υπηρεσίες που στεγάζονται εκεί, να συστήσουν ειδική υπηρεσίας που θα αναλάβει να προχωρήσει την κατασκευή των δημοσίων δικτύων, να διορίσουν ειδικό συντονιστή για να συντονίσει όλα τα αρμόδια υπουργεία φορείς και υπηρεσίες που εμπλέκονται και να κλείσουν το θέμα του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημόσιων Ακινήτων (ΕΣΧΑΔΑ).

 Στον Αστέρα ως νέα ημερομηνία για το κλείσιμο της συναλλαγής προσδιορίζεται ο Ιούνιος και ως εκκρεμότητα η ολοκλήρωση του νέου ΕΣΧΑΔΑ μετά την απόρριψη από το ΣτΕ του προηγουμένου. Υπενθυμίζεται πως η κοινοπραξία αραβικών και άλλων συμφερόντων που έχει ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής με 400 εκατ. ευρώ βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με το ΤΑΙΠΕΔ για το θέμα.

Για το θέμα της τιτλοποίησης ακινήτων προσδιορίζεται ως περίοδος πρώτης πιλοτικής προσπάθειας το πρώτο ή δεύτερο τρίμηνο του 2016 αλλά εκκρεμεί ώς τότε η απόφαση για το αν θα προχωρήσει το project αξιοποίησης διαφόρων ακινήτων (που μένει να προσδιοριστούν αλλά και, για κάποια, να μεταβιβαστούν στο Ταμείο) ως όχημα ειδικού σκοπού (SPV) ή ως απλή τιτλοποίηση (ομολογιακή έκδοση με εξασφάλιση έσοδα από την εκμετάλλευση). Επίσης ως εκκρεμότητα αναφέρεται η οριστικοποίηση της διαβούλευσης με την ΕΛΣΤΑΤ για το μοντέλο που θα υιοθετηθεί ώστε να μην υπολογίζεται στο χρέος το προϊόν της τιτλοποίησης.

Τα επόμενα μετά το πιλοτικό πακέτα τιτλοποιήσεων προσδιορίζονται για το 2ο εξάμηνο του 2016 και το 2017. Ακόμα στο ADP προβλέπεται η επανεκκίνηση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών πώλησης ακινήτων από τις 24 Νοεμβρίου με υποβολή προσφορών για ακίνητα σε Ρόδο, Αργος, Ναύπλιο και αλλού. Για την έκταση Αφάντου στη Ρόδο δίνεται ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής η 31η Δεκεμβρίου 2015 υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί το ΕΣΧΑΔΑ.


Κάποιοι έχουν την πεποίθηση ότι οι συνέπειες της προδοσίας της κυβέρνησης, αφορούν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα και τη συμμορία του και φτιάχνουν νέα κόμματα και αποκόμματα για να σωθούν όπως του λαφαζάνη η «Λαϊκή Ενότητα». Κούνια που τους κούναγε!

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------