Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

«καπιταλισμός = δημοκρατία»

Αν κάποιος δεν έχει πολλά χρήματα για να αποκτήσει όσα επιθυμεί, μπορεί κάλλιστα να δανειστεί. Να λοιπόν ο ρόλος των τραπεζών. Ο Μπερνέζ ανέφερε πως όποιος έχει αυτό που ο λαός επιθυμεί, τον κάνει ότι θέλει. 
 
Έχετε αναλογιστεί γιατί ο κόσμος ενώ ζει εδώ και 5 χρόνια κρίση δεν έχει ξεσηκωθεί;
Για τον λόγο, ότι πριν αρχίσει η κρίση την ακούγαμε να έρχεται από παντού από πολιτικούς και Μ.Μ.Ε.. 2 χρόνια περίπου πριν είχε αρχίσει η δήθεν ενημέρωση για την κρίση.

Είχε λοιπόν μπει καλά στη συνείδησή μας και όταν επήλθε ήμασταν προετοιμασμένοι. Είναι σύνηθες πριν να επέλθει κάποια αλλαγή, ή νέα μέτρα, πρώτα μας ενημερώνουν να περιμένουμε τα χειρότερα και όταν τελικά μας δίνουν κάτι πιο ελαφρύ, αλλά επώδυνο δεν αντιδρούμε, αρκεί που γλιτώσαμε τα χειρότερα.

Το ίδιο συμβαίνει και σε διάφορους πολέμους με τον φόβο της τρομοκρατίας που πιπιλάνε το μυαλό μας. Πολλοί από εμάς αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι δίκαιος ένας πόλεμος ότι γίνεται για το συμφέρον, για οικονομικούς λόγους, ωστόσο το κοιτάμε απαθείς.

Το 2010 το χρέος μας εκτοξεύτηκε μια ακόμη φορά για να σώσουμε τις τράπεζες. Δανειστήκαμε χρήματα για να σώσουμε το τραπεζικό σύστημα. Αυτή τη φορά έγινε προσπάθεια να παραβλεφθεί αυτό.

Και τι έγινε; 
Οι τράπεζες που κατέχουν αυτό που όλοι επιθυμούν το εκμεταλλεύτηκαν. Απέκλεισαν τον κόσμο από το αγαθό που προσφέρουν. Ο κόσμος όντας μη προετοιμασμένος και εμπιστευόμενος πάντα τις τράπεζες έγινε υποχείριό τους.

Συνεπώς, όλη αυτή η τρομοκρατία ήταν ένα ακόμη παιχνίδι ικανών δημοσιοσχετιστών. Δικό μας καθήκον είναι να μην κοιμόμαστε, οφείλουμε στον εαυτό και στα παιδιά μας να μην μας παίζουν στα δάχτυλα διάφοροι.

Οφείλουμε να μορφωνόμαστε και δεν εννοώ μόνον ακαδημαϊκά. Άλλωστε είδαμε αυτές τις ημέρες πόσοι μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί και δεν συμμαζεύεται έλεγαν ανοησίες σε σημείο ντροπιαστικό. Επαναλάμβαναν συνεχώς λόγια άλλων, σε διάφορες ερωτήσεις, προφανώς λόγω συμφερόντων, χωρίς να φαίνεται αυθεντική σκέψη και έρευνα.

Το μυαλό είναι το δυνατότερο όπλο, ας μη φοβόμαστε να το χρησιμοποιούμε.


Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------