Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Η χώρα γκρεμίζεται, αλλά το τζαμί κτίζεται

Μέσα στην οικονομική καταστροφή και τον αφανισμού του Ελληνικού έθνους που βιώνει η χώρα, επιταχύνονται οι εργασίες για την ανέγερση του ισλαμικού τεμένους στον χώρο του πρωην Ναυτικού Οχυρού στον Βοτανικό στο κέντρο της Αθήνας, κάτω από την Ακρόπολη (φαντάζεται κανείς σε κάποια ισλαμική χώρα, Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ κλπ. το Ναυτικό τους να παραχωρεί χώρο για την ανέγερση μεγάλης ορθόδοξης εκκλησίας;).
Και αυτό παρά το γεγονός ότι πρέπει να μπαζωθεί ένα ολόκληρο ρέμα!
Την σχεδίαση του τεμένους την έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Τομπάζη
 
Η ανέγερση του τζαμιού έγινε δυνατή με νόμο του  2006 νόμος της τότε υπουργού Παιδείας κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου ο οποίος προέβλεπε την δημιουργία Διαχειριστικής Επιτροπής Ισλαμικού Τεμένους.
Ο πρώην σύζυγος της τότε υπουργού είναι κορυφαίο στέλεχος του Ελληνοτουρκικού Επιμελητρίου και στενός φίλος πολλών Τούρκων πολιτικών.
Το 2010 ο πρώτην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε. Βενιζέλος και αργότερα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποδέχθηκε να παραχωρήσει το Ναυτικό Οχυρό του Βοτανικού για να κτιστεί το τζαμί.
Η νυν Γενική Γραμματεία Υποδομών χρειάστηκε να επαναλάβει τον διαγωνισμό για την κατασκευή του Τεμένους πέντε φορές, προκειμένου κάποια κατασκευαστική εταιρεία να καταθέσει προσφορά, ενώ απαιτήθηκε ειδική απόφαση του πρώην υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (αυτόν που ψήφισε το Μνημμόνιο χωρίς καν να το διανάσει, όπως ομολόγησε ο ίδιος...) με την οποία επετράπη η συμμετοχή στον διαγωνισμό κατασκευαστικών εταιρειών 7ης τάξης.
Τελικά, μειοδότης αναδείχθηκε τον Νοέμβριο του 2013, μια κοινοπραξία, αποτελούμενη από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας, Ακτωρ, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, JP Αβαξ και Ιντρακάτ.
Φυσικά πίσω από το ενδιαφέρον των συγκεκριμένων εταιρειών βρίσκεται η ανάγκη καλών σχέσεων με την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και της Τουρκία, όπου δραστηριοποιούνται με κατασκευαστικά έργα και οι τέσσερις εταιρείες.
Εορτασμός Αγίου Χριστόφορου στο Ναυτικό Οχυρό Βοτανικού
Εορτασμός Αγίου Χριστόφορου στο Ναυτικό Οχυρό Βοτανικού

Εορτασμός Αγίου Χριστόφορου στο Ναυτικό Οχυρό Βοτανικού

"Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης, κατέθεσαν ακόμα μια τροπολογία για την ανέγερση Ισλαμικού τεμένους  στην Αθήνα.

  Όπως αναφέρει η τροπολογία, 
«επανακαθορίζονται τα στοιχεία του διαγράμματος, που αφορά σε τμήμα ιδίας συνολικής επιφανείας του ιδίου δημοσίου ακινήτου στην περιοχή του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων, όπου επιτρέπεται, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας (άρθρο 3, ν.3512/2006, όπως ισχύει), η εγκατάσταση και κατασκευή του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών».



Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------