Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Noise Paintings

Μουσείο Μπενάκη – Κεντρικό Κτήριο | Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας.
Διάρκεια Έκθεσης έως 30.08.2015

Kim Gordon – Design Office: Noise Name Paintings and Sculptures of Rock Bands that are broken up

H έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με το Μουσείο Μπενάκη, η οποία, μέσα από την παρουσίαση ατομικών και ομαδικών εκθέσεων σύγχρονης τέχνης στα κτήρια του μουσείου, αποσκοπεί στην ανάδειξη νέων, ρηξικέλευθων και πρωτότυπων κατευθύνσεων της σύγχρονης καλλιτεχνικής πρακτικής.
 
Η έκθεση περιλαμβάνει μια επιλογή από τα “Noise Paintings” της Kim Gordon, καθώς και μια σειρά νέων έργων της καλλιτέχνιδας.Τα εικαστικά έργα της Kim Gordon έχουν συχνές αναφορές στις πρακτικές της σε άλλους τομείς. 
 
Τα “Νoise Paintings” προβάλλουν το είδος της μουσικής την οποία συμβολίζουν και αρχίζει να αναδύεται ένα πλέγμα αναφορών μεταξύ της πνευματικής ιδιοκτησίας, της οπτικοποίησης και της αμφίδρομης επίδρασης της ποιητικής επικοινωνίας. 
 
Οι πίνακες είναι με έναν τρόπο προφητικοί, καθώς οι λέξεις που παρουσιάζουν είναι αποκομμένες από τα αρχικά τους συμφραζόμενα και υπάρχουν μόνο στο επίπεδο της καθαρής οπτικής γλώσσας, χωρίς πληροφοριακό περιεχόμενο, πέρα από τις εικονιστικές και συγκειμενικές τους ιδιότητες.
 
Η αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Κεντρικού Κτηρίου του Μουσείου Μπενάκη μετατρέπεται σε μνημείο στα συγκροτήματα που δούλεψαν γύρω από τη δυσαρμονία (dissonance) και τις διάφορες πλευρές αυτού που σήμερα ονομάζεται noise music. 
 
Οι καμβάδες στα τελάρα αντιπροσωπεύουν συγκροτήματα noise μουσικής, ενώ τα γλυπτά στο δάπεδο είναι ονόματα συγκροτημάτων που δεν υπάρχουν πλέον και που χρησιμοποιούσαν τη δυσαρμονία – ένα μουσικό στοιχείο που ανάγεται στους Φουτουριστές.

Ωράριο Λειτουργίας
Τετάρτες και Παρασκευές: 09.00 – 17.00
Πέμπτες και Σάββατα: 09.00 – 00.00
Κυριακές 09.00 – 15.00
Δευτέρες – Τρίτες: Κλειστά

Noise Paintings

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------