Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

«όταν το δάχτυλο έδειχνε το φεγγάρι, ο κνίτης κοίταζε το δάχτυλο»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ ΜΙΣΘΩTΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΥΠΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ- Μ.Μ.Ε  & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

Ανακοίνωση
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες της ΒΙΣ ΒΟΛΟΥ,                                                                       30/09/15
Η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων βρίσκεται στο πλευρό του Συλλόγου Εργατοϋπαλληλικού Προσωπικού της ΒΙΣ που μαζί με τους εργαζόμενους δίνουν τη μάχη για να αποτρέψουν τις 31 απολύσεις συναδέλφων. Οι εργαζόμενοι όλου του κλάδου θα σταθούμε δίπλα στην αγωνιστική απόφαση που πήρε η Γενική Συνέλευση της ΒΙΣ, για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη, με συντριπτική πλειοψηφία. klp klp klp... κλπ κλπ κλπ... и т.д. и т.д. и т.п.....
.... Αγωνιστικά η Διοίκηση Υποκριτικές κραυγές αποπλάνησης.
==============
Η σχετική αριστερή μπουρδολογία της ανεργίας και του λουκέτου των Ελληνικών τυπογραφείων από τα συντρόφια του ΚΚΕ στον κλάδο.

Συνάδελφοι, αν δεν ξυπνήσουν όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι, αν δεν αναγκάσουν τους κομματικούς συνδικαληστές και τα τσιράκια τους να αφήσουν κατά μέρος τα προσωπικά, κομματικά τους παιχνίδια και μικροσυμφέροντα απλά θα έχουν καταφέρει να βάλουν ταφόπλακα μια ώρα αρχύτερα σε ένα ακόμα Ελληνικό τυπογραφείο οδηγώντας για μια ακόμη φορά στην ανεργία χιλιάδες εργάτες.

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά πως από όπου πέρασαν οι κομματικοί συνδικαληστές σκόρπισαν ανεργία, λουκέτα και εξαθλίωση στον Έλληνα εργάτη και στην λαϊκή εργατική οικογένεια.

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά τα κατορθώματα τους όπου όλοι τους στημένοι στα τέσσερα δεν λέγανε κουβέντα για τα αντεργατικά σχέδια και τις ομαδικές απολύσεις και τα εργατοκτόνα αίσχη του ΚΚΕ σε τυποεκδοτική, 902 και ριζοσπάστη.

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, οι καλύτεροι εφαρμογής του μνημονίου και το αμορτισέρ της λαϊκής οργής. Δεν είναι τυχαίο που η ανεργία σήμερα ξεπερνα τα 2.500.000 εκατ με εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα και αυτοκτονίες χιλιάδων Ελλήνων αποτέλεσμα της ανθελληνικής, αντεθνικής, αντεργατικής τους πολιτικής.

Αντί να ασχολούνται με την κατάντια της Ελληνικής επιχείρησις, του Έλληνα εργαζομένου, της Ελληνικής λαϊκής οικογένειας και της χώρας, μαζεύουν χρησιμοποιημένα σώβρακα και φανέλες για να το παίξουν φιλάνθρωποι.

 Δεν θα επιτρέψουμε στους κομματικούς συνδικαληστές και στα τσιράκια τους, να το παίζουν προστάτες πάνω στα κουφάρια των Ελλήνων εργατών.





 Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης


Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------