Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Διαπλοκή, ρουσφέτι και κρατικά επιδοτούμενη δημοσιογραφία, όλα όσα μας κατέστρεψαν ζουν και βασιλεύουν με τους κομμουνιστές στην κυβέρνηση

 Αποτέλεσμα εικόνας για διαπλοκή κράτους, πολιτικού συστήματος


 
  Πρόκειται για μια ακόμα απόδειξη ότι η διαπλοκή κράτους, πολιτικού συστήματος, μέσων ενημέρωσης, δημοσιογράφων, συμφερόντων κ.λπ., παραμένει ως κυρίαρχη αντίληψη της αριστεράς και των συριζοανέλ.
 
Αποτέλεσμα εικόνας για διαπλοκή κράτους, πολιτικού συστήματοςΣτο πρόσφατο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για τις τηλεοπτικές άδειες, εκτός από τα μεγάλα και σημαντικά –για τα οποία έγινε έντονη κριτική στο κοινοβούλιο και αφορούν στη διάρθρωση και στον έλεγχο των καναλιών -, υπήρχαν και μικρότερης σημασίας θέματα/διατάξεις που όμως συμβολίζουν τον τρόπο με τον οποίο συνεχίζει να λειτουργεί το «τρίγωνο των Βερμούδων» της διαπλοκής κράτους, μέσων ενημέρωσης και δημοσιογραφικού κόσμου.

Στον σχετικό νόμο λοιπόν, προβλέπεται ότι οι δημοσιογράφοι και οι καλλιτεχνικές ειδικότητες που υπηρετούν στην ΕΡΤ με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, θα μπορούν κατόπιν αδείας να απασχολούνται παράλληλα με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ή παροχής υπηρεσιών σε έντυπα, ηλεκτρονικά ή διαδικτυακά μέσα μαζικής ενημέρωσης του ιδιωτικού τομέα, «εφόσον η παράλληλη απασχόλησή τους δεν σχετίζεται ως προς το αντικείμενό της με τα ιδιαίτερα καθήκοντα της θέσης τους και δεν παρεμποδίζει την ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας τους».

Η ρύθμιση αυτή επαναφέρει από την πόρτα της Βουλής και πανηγυρικά την διπλοθεσία των δημοσιογράφων που υπηρετούν στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα (όπου μπήκαν ως γνωστόν οι περισσότεροι με ρουσφέτι) και ισοδυναμεί στην ουσία με ένα μαζικό ρουσφέτι σε όλους όσους θα λάβουν τη σχετική άδεια, οι οποίοι θα μπορούν να ανταγωνίζονται από θέση ισχύος τους πληβείους του ιδιωτικού τομέα. Μια που ο κρατικός μισθός θα «τρέχει» βρέξει χιονίσει, είναι εύλογο ότι με ένα πολύ μικρότερο από τον κανονικό εργαζόμενο επιμίσθιο θα μπορεί να γίνεται η δουλειά για το ιδιωτικό κανάλι. Κι ποιος θα ελέγξει αν ο ρουσφετολογημένος δημοσιογράφος θα χρησιμοποιεί το ρεπορτάζ που πλήρωσε η ΕΡΤ για το ιδιωτικό μέσο; «Τρεχαγύρευε και νικολοκαρτέρα…».

Ταυτόχρονα η εκάστοτε κυβέρνηση που ορίζει τη διοίκηση της ΕΡΤ αποκτά ένα πανίσχυρο εργαλείο για να ελέγχει τους δημοσιογράφους της κρατικής τηλεόρασης («θες να πάρεις άδεια να διπλασιάσεις το μισθό σου, θα είσαι καλός μαζί μας»), αλλά και ένα αντίστοιχο προγεφύρωμα στα ιδιωτικά ΜΜΕ, μέσω των ρουσφετολογημένων κρατικών υπαλλήλων διπλοθεσιτών.

 

Μετά από 8 χρόνια καταστροφικής κρίσης και με χιλιάδες (κυριολεκτικά) δημοσιογράφους απολυμένους από τα ιδιωτικά ΜΜΕ, οι προστατευόμενοι με πολιτικά κριτήρια δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης, θα κλείσουν κάποιες από τις ελάχιστες διαθέσιμες θέσεις εργασίας των ανέργων συναδέλφων τους στον ιδιωτικό τομέα, χρησιμοποιώντας το αθέμιτο μέσο του ενός μισθού που ήδη λαμβάνουν, ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Θέσεις, ακόμα και σε ευθέως ανταγωνιστικά μέσα ενημέρωσης.

Ταυτόχρονα και το ιδιωτικό μέσο ενημέρωσης, που αποκτά με πολύ χαμηλότερο μισθό έναν υπάλληλο, ρουσφετολογείται από την ΕΡΤ, εφόσον η σχετική σχέση απαιτεί άδεια και συνεπώς έγκριση της πολιτικής εξουσίας. Πρόκειται για μια ακόμα απόδειξη ότι η διαπλοκή κράτους, πολιτικού συστήματος, μέσων ενημέρωσης, δημοσιογράφων, συμφερόντων κ.λπ., παραμένει ως κυρίαρχη αντίληψη. Διαπλοκή, ρουσφέτι και κρατικά επιδοτούμενη δημοσιογραφία, όλα όσα μας κατέστρεψαν ζουν και βασιλεύουν…


Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------